AcasăȘTIRI EXTERNETransnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia. Când ar putea anunța...

Transnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia. Când ar putea anunța Putin acest lucru

sursa foto: romaniatv.net

Așa-zisa administrație din Transnistria ar urma să ceară alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă un opozant de la Tiraspol.

La congresul așa-zișilor deputați de toate nivelele din Transnistria, care va avea loc pe 28 februarie, ar urma să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă – declarația a fost făcută de opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba, citat de INFOTAG, potrivit Deschide.md.

Citiți și: Miroase a RĂZBOI la Chișinău: Transnistria vrea alipirea la Rusia!

America vrea România în război cu Rusia! Transnistria, luată cu asalt!

„Pe 29 februarie, Putin va anunța acest lucru”

Astfel, acesta a atras atenția asupra faptului că adunarea va avea loc cu o zi înainte ca președintele Rusiei, Vladimir Putin, să se adreseze către Adunarea Federală. Opozantul transnistrean nu exclude că această directivă de a organiza congresul să vină chiar de la Moscova.

Ciorba presupune că în cadrul forumului așa-zișilor deputați de toate nivelele din Transnistria ar urma să fie lansată o solicitare din partea locuitorilor din stânga Nistrului de alipire a regiunii la Federația Rusă, iar a doua zi, pe 29 februarie, Putin va anunța acest lucru Adunării Federale, care va lua decizia să dea curs cererii, notează aceeași sursă.

Citiți și:

Maia Sandu începe un ŞANTAJ cu gazul din România. Ameninţare pentru Transnistria

NATO, avertisment pentru Putin: „Cerem Rusiei să-şi retragă toate forţele staţionate în Transnistria”

Ciorba: „De aici vine și declarația recentă a ministrului de Externe al Rusiei”

Opozantul consideră că atât adunarea de la Tiraspol, cât și protestul organizat recent acolo împotriva așa-ziselor presiuni economice ale Republicii Moldova au drept scop să arate că locuitorii din Transnistria sunt împotriva Chișinăului.

„De aici vine și declarația recentă a ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, precum că Moscova nu va lăsa la greu cetățenii săi din Transnistria” – a declarat Ciorba.

Mai mult, acesta a îndemnat așa-zișii deputați ai regiunii să nu permită să fie luată această decizie, care îi va da lui Putin „pretext juridic pentru a aplica o lovitură pe teritoriul R. Moldova, inclusiv Transnistriei, sub orice pretext”.

Liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, a anunțat, luni, convocarea așa-zișilor deputați de toate nivelele în legătură cu pretinsele presiuni economice din partea Chișinăului.

author avatar
Andrei Coman
501 afisari

1 COMENTARIU

  1. ce e la est de nistru n0au decat dar ce e la vest e al nostru – tara de jos din moldova

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger