AcasăȘTIRI EXTERNETragedie uriașă în Bulgaria. 46 de morți, după ce un autocar cu...

Tragedie uriașă în Bulgaria. 46 de morți, după ce un autocar cu turiști a luat foc pe autostradă – VIDEO

autocarTragedie uriașă în Bulgaria. 46 de morți, după ce un autocar cu turiști a luat foc pe autostradă - VIDEO

Scene șocante s-au petrecut pe o autostradă din Bulgaria. Un autocar plin cu turiști, care se întorcea de la Istanbul, a luat foc. Sunt cel puțin 46 de morți, dintr-un total de 53 de persoane. Majoritatea sunt turiști din Macedonia de Nord. Printre victime, se află și copii.

Tragedia a avut loc luni noapte spre marți, pe autostrada Struma, la aproximativ 45 km vest de Sofia, în jurul orei 2:00. Autocarul plin cu turiști macedoniei se întorcea la Skopje după o excursie la Istanbul, în Turcia, potrivit BBC.

Din păcate, 46 de persoane și-au găsit sfârșitul în incendiu. 7 persoane s-au salvat, sărind pe geam. Un oficial de la spitalul de urgență din Sofia a declarat că supraviețuitorii primesc tratament. Toți erau în stare stabilă.

Locul a fost izolat, iar premierul interimar bulgar Stefan Yanev s-a deplasat de urgență la locul tragediei. Momentan, nu se știe cauza de la care a produs tragicul accident.

Incendiu şi într-un cămin de bătrâni

Tot noaptea trecută, nouă persoane şi-au pierdut viaţa luni în incendiul unui cămin de bătrâni din estul Bulgariei, au indicat pompierii, notează AFP.

Incendiul a izbucnit la sfârşitul după-amiezii într-o fostă şcoală transformată în cămin de bătrâni în satul Roiak (regiunea Varna), a declarat şeful pompierilor, Tihomir Totev, la postul naţional de televiziune BNT.

„Din nefericire, nouă persoane şi-au pierdut viaţa din cele 58 care se aflau în casă în momentul incendiului”, a precizat el, citat de Agerpres. Celelalte persoane au fost evacuate. Unele au primit îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum, a adăugat Tihomir Totev.

author avatar
Andreea Vlad
784 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger