AcasăȘTIRI EXTERNETragedie la maraton: 21 de oameni au murit în urma unui episod...

Tragedie la maraton: 21 de oameni au murit în urma unui episod de vreme extremă – VIDEO

Tragedie la maraton: 21 de oameni au murit în urma unui episod de vreme extremă - VIDEO (foto: captură youtube)

Un eveniment sportiv a fost marcat de o dramă, la finalul acestei săptămâni. Totul, după ce vremea a suferit o schimbare bruscă.

Din păcate, duminică dimineață s-a aflat că 21 de oameni au pierit, conform CNN.
Au fost, așadar, momente cumplite pentru participanții la un ultramaraton de 100 de kilometri, care începuse sâmbătă dimineață, într-o zonă montană din nord-vestul Chinei. Nimic nu părea să anunțe dezastrul ce avea să se abată asupra cursei desfășurate în privincia Gansu.

Tragedia s-a produs după ce traseul pe care se aflau participanții la ultramaraton a fost lovit brusc – în jurul prânzului, ora locală – de un episod de vreme severă – vânt puternic, ploaie înghețată și grindină, potrivit sursei menționate. O situație greu de suportat pentru mulți dintre participanți, dat fiind faptul că aveau echipament lejer pentru alergare, și anume tricou sau bluză de trening și pantaloni scurți, nicidecum vestimentație care să îi ajute să suporte temperaturi care au scăzut brusc.

Operațiuni masive de căutare

Cursa a fost oprită, iar echipele de salvare au pornit în număr mare în căutarea celor 172 de participanți. Operațiunile s-au derulat și după căderea întunericului. Cele mai recente cifre prezentate de presa internațională indică faptul că 151 de alergători au fost recuperați în siguranță. Potrivit CNN, opt oameni au fost duși la spital.

Pe Internet au apărut imagini din timpul operațiunilor de salvare a participanților la cursă, inclusiv cu momentul în care un bărbat este preluat cu o targă. Totodată, se poate vedea că salvatorii au străbătut la pas zona inclusiv după lăsarea întunericului, totul în încercarea de a ajunge cât mai repede la oamenii care aveau nevoie de ajutor.

Autoritățile locale au anunțat că tragedia va fi investigată de o echipă special înființată în acest sens.