AcasăȘTIRI EXTERNETragedie în Turcia. Un avion rusesc pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit, nici...

Tragedie în Turcia. Un avion rusesc pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit, nici un supraviețuitor

Tragedie în Turcia. Un avion rusesc pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit, nici un supraviețuitor

Avionul s-a prăbușit, dintr-un motiv necunoscut, când tocmai își descărca apa pentru a stinge un incendiu în regiunea Kahramanmaras din sudul țării.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că un avion destinat stingerii incendiilor, aparținând armatei ruse, s-a prăbușit, sâmbătă, 14 august, în Turcia, unde intervenea pentru stingerea unui incendiu.

Opt morți

Ministerul a anunțat că nu există supraviețuitori. Aparatul, un Beriev-200, transporta cinci ruși și trei turci, potrivit media din Rusia.

Avionul „a decolat de la Adana pentru a participa la eforturile de stingere a incendiilor din Kahramanmaras” , în sudul țării, a precizat Ministerul turc al Apărării într-un comunicat. Un avion turcesc de supraveghere aeriană și un elicopter au fost trimiși la fața locului.

Potrivit agenției de știri Anadolu, un număr mare de salvatori au acționat la locul accidentului, o zonă muntoasă greu accesibilă. Avionul fusese angajat de Direcția Generală a Pădurilor din Turcia și intervenea pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza fulgerelor.

Putin: „Durerea acestei pierderi ne unește”

„Durerea acestei pierderi ne unește”, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-o telegramă de condoleanțe adresată omologului său turc, Recep Tayyip Erodgan, potrivit Kremlinului. „Condoleanțe națiunii noastre și poporului rus. Acest sacrificiu eroic nu va fi uitat” , a reacționat șeful diplomației turcești Mevlüt Cavusoglu, scrie Le Monde.

Dezastre în lanț, avioane ioc

Acest incident are loc în timp ce Turcia se confruntă cu o serie de dezastre naturale de câteva săptămâni: incendii istorice urmate de inundații violente.

Autoritățile au anunțat săptămâna aceasta că majoritatea focarelor au fost stinse, dar au fost raportate noi incendii în ultimele zile, în Kahramanmaras sau Çanakkale (vest). Aceste incendii au evidențiat lipsa de resurse a Turciei în lupta aeriană împotriva incendiilor, generând critici puternice împotriva guvernului președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Ankara a fost astfel obligată să închirieze mai multe avioane de stingere a incendiilor din Israel și Rusia. Spania a trimis și ea un avion-bombardier cu apă.

author avatar
Tudor Borcea
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger