AcasăȘTIRI EXTERNETRAGEDIE în lanţ pe insula Ischia, din Italia: 13 persoane, date dispărute...

TRAGEDIE în lanţ pe insula Ischia, din Italia: 13 persoane, date dispărute după alunecările de teren (VIDEO)

TRAGEDIE în lanţ pe insula Ischia, din Italia: 13 persoane, date dispărute după alunecările de teren

Tragedie în lanţ pe insula Ischia, din Italia: 13 persoane sunt date dispărute pe insula Ischia din Italia, după ce o alunecare de teren provocată de o ploaie puternică a „îngropat” unele clădiri.

„În acest moment nu există decese confirmate, există unele dificultăți în operațiunile de salvare, deoarece condițiile meteorologice sunt încă dificile”, a declarat Piantedosi reporterilor.

În cursul zilei de sâmbătă, ministrul Infrastructurii, Matteo Salvini, a declarat că opt persoane au murit în alunecarea de teren care a „înghițit” o clădire în urma ploilor abundente.

Surse susţin că au murit opt oameni

Conform unor surse, cel puţin 8 oameni au murit. Printre cei dați dispăruți se numără o familie formată din soț, soție și un copil, dar și o femeie de 25 de ani care se aflau în două case afectate de alunecarea de teren. Mai multe persoane au rămas blocate într-un hotel, fără curent electric.

Pompierii italieni au transmis pe Twitter că o furtună care a început dimineață a provocat inundații și alunecări de teren pe insulă.

„Sunt în curs de desfășurare căutări pentru eventuale persoane dispărute” în Casamicciola Terme, unul dintre cele șase orașe mici din Ischia, o insulă vulcanică din Marea Tireniană aflată la aproximativ 30 km de Napoli.

Pompierii nu au oferit detalii despre numărul persoanelor dispărute și au menționat dificultățile de a ajunge pe insulă cu bărci cu motor și elicoptere din cauza vremii nefavorabile.

Giorgia Meloni s-a implicat direct

Premierul Giorgia Meloni a declarat că se află în strânsă legătură cu ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci, cu Departamentul de Protecție Civilă și cu regiunea Campania „pentru a urmări evoluția valului de vreme rea care a lovit Ischia”.

Circulația rutieră în Casamicciola este blocată pe multe drumuri, iar serviciile de salvare se străduiesc să ajungă în zonele cele mai afectate de inundații, unde alunecările de teren au măturat unele case.

La fel ca în 2009, o mare masă de apă și noroi s-a revărsat spre mare și a măturat totul în calea sa. Zeci de mașini și chiar microbuze parcate au ajuns în mare, iar portul Casamicciola este închis.

author avatar
Andrei Ștefan
369 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger