AcasăȘTIRI EXTERNETragedie în Belgia! O școală s-a prăbuşit: sunt trei morţi, între care...

Tragedie în Belgia! O școală s-a prăbuşit: sunt trei morţi, între care un român, şi 20 de răniţi (FOTO/VIDEO)

tragedie in belgiaTragedie în Belgia! O școală s-a prăbuşit: sunt trei morţi, între care un român, şi 20 de răniţi

O clădire nouă s-a prăbuşit parţial vineri în districtul Nieuw Zuid, la sud de Anvers. Din motive încă necunoscute, o parte a clădirii s-a prăbușit și a doborât schelele pe care se aflau muncitorii.

Trei muncitori au fost găsiți decedați, 20 au fost recuperați în viața. Un român se numără printre cei trei muncitori care și-au pierdut viața, acesta fiind scos fără viață dintre dărâmături de echipele de intervenție. De asemenea, printre cei 20 răniți, sunt și patru conaționali.

Bilanțul tragediei: 3 morți și 20 de răniți

9 oameni au ajuns la spital pentru îngrijiri. Alte 8, dintre care 4 în stare foarte gravă, sunt acum stabilizați, scrie Gazet Van Antwerpen.

foto: facebook.com/michel.vandenbrande

Pe şantier munceau mai mulţi cetăţeni români, portughezi şi ucraineni. Clădirea parţial prăbuşită este o clădire şcolară, potrivit presei locale. Potrivit unui muncitor, schela s-a prăbuşit brusc în timp ce muncitorii erau ocupaţi să cureţe faţada. Asta în timp ce un alt grup de muncitori lucrau la demolarea unei podele.

„Lucram la fațadă când schela s-a prăbușit. În acel moment erau 9 muncitori din echipa mea pe schelele exterioare. Toți au fost duși la spital. În clădire, o altă echipă spărgea o bucată de podea și turna șapă la etajele patru și cinci. O parte din acoperiș s-a prăbușit peste ei. S-ar putea ca grinzile metalice din exterior să nu fi fost suficient de sigure.”, a spus un șef de echipă.

Misiune de salvare dificilă

Resturile clădirii prăbușite sunt extrem de instabile, ceea ce a îngreunat semnificativ munca echipelor de intervenție. Gestionarea incidentului a creat o mulţime de blocaje în cartier. Serviciile de urgenţă şi primarul din Anvers, Bart De Wever, au cerut să evite Nieuw Zuid şi să elibereze spaţiu cât mai mult posibil pentru a permite serviciilor de urgenţă să îşi facă treaba.

Căutările s-au desfășurat până sâmbătă după-amiaza târziu. Salvatorii au fost ajutaţi de echipe de câini de urmărire şi de o dronă de protecţie civilă, precum şi de un antreprenor, care a trimis echipamente speciale pentru a muta în siguranţă cele mai grele resturi.

author avatar
Andreea Vlad
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger