AcasăȘTIRI EXTERNETragedie în aer: două avioane de luptă s-au ciocnit!

Tragedie în aer: două avioane de luptă s-au ciocnit!

taiwanTragedie în aer: două avioane de luptă s-au ciocnit!

Tragedie aviatică în Tawian, după ce două avioane de luptă s-au ciocnit în largul sudului insulei. Un pilot taiwanez a murit, iar celălalt este dat dispărut.

Cele două avioane F-5E au dispărut de pe ecranele radar în jurul orei 15:00 (07:00 GMT) la aproximativ 2,6 kilometri în largul comitatului Pingtung, a precizat Centrul Naţional de Comandă pentru Salvare.

Ele făceau parte dintre cele patru F-5E care decolaseră cu 30 de minute mai înainte în cadrul unei misiuni de antrenament, a precizat aceeaşi sursă, adăugând că un elicopter şi ambarcaţiuni ale pazei de coastă iau parte la operaţiunile de căutare.

Taiwanul se apără de China

Avioanele au o sarcină grea în timp ce Taiwanul încearcă să se protejeze de incursiunile Chinei, tot mai numeroase în zona sa de apărare.

China consideră teritoriul insular drept una dintre provinciile sale şi ameninţă să folosească forţa în cazul unei proclamări oficiale a independenţei sau al unei intervenţii externe.

Aceste incursiuni obligă teritoriul să reacţioneze prin decolarea regulată a avioanelor sale şi menţinerea unor piloţi bine antrenaţi pentru luptă.

author avatar
Andrei Ștefan
475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger