AcasăȘTIRI EXTERNETragedie după ce avionul a dispărut de pe radar! Vicepreşedintele şi alţi...

Tragedie după ce avionul a dispărut de pe radar! Vicepreşedintele şi alţi 9 oameni sunt de negăsit!

Un avion care îl transporta pe vicepreşedintele din Malawi, Saulos Klaus Chilima, şi alte nouă persoane a dispărut de pe radare, a anunţat luni Preşedinţia din Malawi.

„Toate eforturile autorităţilor aviatice de a lua contact cu aeronava de când aceasta a dispărut de pe radare au eşuat până în prezent”, a precizat Biroul preşedintelui şi cabinetului din Malawi într-o declaraţie.

Preşedintele şi-a anulat şi el un zbor

După ce a fost informat despre incident, președintele Lazarus Chakwera și-a anulat zborul programat către Bahamas. „Publicul va fi informat cu privire la orice evoluție a situației, pe măsură ce se stabilesc faptele”, a declarat biroul președintelui.

Motivul dispariției aeronavei nu este cunoscut încă. Moses Kunkuyu, ministrul informației din Malawi, a declarat pentru BBC că eforturile pentru găsirea aeronavei sunt „intense”.

Printre ceilalți pasageri ai zborului se numără soția lui Chilima, Mary, și o serie de oficiali ai partidului United Transformation Movement (UTM) al vicepreședintelui.

Scene şocante la bordul unui avion

Pasagerii aflaţi la bordul unui avion din Australia au informat marți, 28 mai, că au arestat un pasager pentru că a început să alerge gol pe culoarul unui avion, dând jos un membru al echipajului.

Zborul respectiv a trebuit să întoarcă la scurt timp după decolare, și asta pentru că un bărbat a început să alerge fără haine prin avion, doborând un membru al personalului.

Autoritățile australiene au mai spus că „ofițerii au arestat un bărbat după ce se presupune că acesta a alergat gol prin aeronava în timpul zborului și a doborât un membru al echipajului la podea”.

Bărbatul a fost transferat la spital pentru evaluare, unde va rămâne internat”, mai reiese din comunicatul poliției.

Siguranța pasagerilor și a echipajului nostru este prioritatea noastră principală și ne cerem scuze sincer celor afectați”, a adăugat Virgin Australia.

În urma incidentului a fost declanșată o anchetă, iar bărbatul va trebui să se prezinte în instanță pe 14 iunie.

author avatar
Andrei Ștefan