AcasăȘTIRI EXTERNETragedie aviatică. Un avion s-a prăbușit. 25 de persoane au murit

Tragedie aviatică. Un avion s-a prăbușit. 25 de persoane au murit

Un avion de transport al armatei ucrainene s-a prăbușit vineri seară în regiunea Harkov din estul țării.

Accidentul s-a produs în jurul orei 20:45 pe autostrada Kiev-Harkov lângă Chuguev, la doi kilometri de aeroportul militar „Hromadske”.

În accidentul aviatic au murit 25 de persoane din 28 câte se aflau în avion la momentul tragediei. Celelalte trei persoane sunt în stare gravă la spital, despre care medicii sunt destul de rezervați în legătură cu șansele lor de supraviețuire.

Pasagerii care au scăpat cu viață prezintă 90% arsuri pe toată suprafața corpului.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele care au condus la prăbușirea avionului

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a dat ordin să se creeze o comisie de stat pentru a clarifica toate motivele și circumstanțele incidentului.

De asemenea, Procuratura Generală a Ucrainei a deschis un dosar penal în temeiul articolului privind încălcarea regulilor de zbor și pregătirea pentru acestea, ceea ce a dus la o catastrofă și consecințe foarte grave. La locul tragediei au ajuns de urgență procurori militari garnizoana Harkov și anchetatorii de la Biroul de Stat pentru Investigații.

Din primele investigații s-a aflat că pilotul avionului militar de tip An-26 ar fi anunțat, cu puțin înainte de prăbușire, că unul dintre motoarele aeronavei s-a defectat.

„Potrivit informațiilor pe care le-am primit, a existat o notificare din partea pilotului că motorul din stânga a eșuat”, a declarat șeful administrației regionale de stat din Harkov, Aleksei Kucher.
„Ceea ce s-a întâmplat în continuare va fi determinat de anchetă”, a adăugat Kucher.

A scăpat în ultimul moment de la moarte

Un cadet al Universității Naționale a Forțelor Aeriene din Kharkiv, care trebuia să fie în acel avion al morții a scăpat ca prin urechile acului de a muri alături ce colegii săi.

Comandamentul Forțelor Aeriene al Forțelor Armate din Ucraina  a raportat pe Facebook că i s-a interzis studentului să zboare cu acel avion, chiar înainte de decolarea acestuia.

author avatar
Eli Dan Davidescu
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger