AcasăȘTIRI EXTERNETragedie aviatică îngrozitoare: 10 oameni au murit! (VIDEO)

Tragedie aviatică îngrozitoare: 10 oameni au murit! (VIDEO)

O tragedie aviatică îngrozitoare s-a produs în Canada. Un avion de mici dimensiuni aflat în drum către o mină de diamante, având la bordul său muncitori, s-a prăbuşit.

Conform datelor preliminare, se pare că au murit 10 oameni!

S-a prăbușit în apropiere de Fort Smith

Tragedia aeriană a implicat un avion de mici dimensiuni. Aeronava, care transporta muncitori de la Rio Tinto (RIO.L), s-a prăbuşit în apropiere de Fort Smith, în îndepărtatele Teritorii de Nord-Vest (NWT) ale Canadei, în timpul unui zbor către mina de diamante Diavik, potrivit celor de la CNN.

Mai multe dintre persoanele aflate la bord au murit, transmite compania Rio Tinto. ”Am fost informați de către autorități că un avion care se afla în drum spre mina noastră Diavik, care transporta muncitori, s-a prăbușit în apropiere de Fort Smith, Teritoriile de Nord-Vest , Canada. Evenimentul s-a soldat cu decese”, a spus compania.

”Aș dori să transmit cele mai profunde compasiuni familiilor, prietenilor și celor dragi celor care au fost afectați de această tragedie. Noi, compania, suntem absolut devastați de această tragedie și oferim sprijinul nostru deplin oamenilor noștri și comunității care suferă astăzi”, a declarat directorul executiv al Rio Tinto, Jakob Stausholm.

Avionul era un BAE Jetstream

Aparatul de zbor care s-a prăbușit în apropiere de Fort Smith era un British Aerospace (BAE) Jetstream. Site-ul companiei aeriene spune că are două astfel de avioane în flota sa. Ele pot transporta 19 pasageri.

Cu inima strânsă îmi exprim cele mai profunde condoleanţe familiilor, prietenilor şi celor dragi celor care se aflau la bordul zborului Northwestern Air care s-a prăbuşit astăzi în afara Fort Smith”, a declarat R.J. Simpson, premierul Teritoriilor de Nord-Vest (NWT).

author avatar
Andrei Ștefan
331 afisari

2 COMENTARII

  1. „Avionul era un BAE Jetstream”
    Nu mai cumpar asa ceva in viata mea ! Cred ca o sa ma limitez doar la Cessna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger