AcasăȘTIRI EXTERNETRAGEDIE aviatică în Coreea de Sud: două avioane s-au ciocnit!

TRAGEDIE aviatică în Coreea de Sud: două avioane s-au ciocnit!

coreea de sudTRAGEDIE aviatică în Coreea de Sud: două avioane s-au ciocnit!

Două aeronave de antrenament KT-1 ale forţelor aeriene din Coreea de Sud s-au ciocnit în zbor. Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, care citează serviciile de pompieri, trei piloţi au murit şi un al patrulea este dat dispărut.

Accidentul s-a produs în apropiere de o baza aeriană de lângă oraşul Sacheon (sud-est), în jurul orei locale 13:35 (04:35 GMT), a precizat într-un comunicat armata sud-coreeană, adăugând că cercetările la faţa locului continuă pentru a se stabili bilanţul victimelor.

Cauza accidentului, necunoscută

Forțele aeriene au confirmat coliziunea a două avioane de antrenament KT-1. Dar o declarație a forței aeriene a spus că încearcă să confirme victimele raportate. Aeronava KT-1 este un avion cu două locuri. Cauza coliziunii nu este momentan cunoscută.

Incidentul de vineri a avut loc la câteva luni după ce un pilot al forțelor aeriene sud-coreene a murit în ianuarie, după ce avionul său de vânătoare F-5E s-a prăbușit într-un munte din orașul Hwaseong, la sud de capitala, Seul.

Reamintim, Coreea de Sud are aproximativ 560.000 de militari sub un sistem de recrutare menit să ajute să descurajeze o potențială agresiune din partea Coreei de Nord, care are aproximativ 1,3 milioane de soldați, una dintre cele mai mari armate din lume.

author avatar
Andrei Ștefan
363 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger