AcasăȘTIRI EXTERNETragedie: a rămas fără mâini și e pe moarte, după ce bomba...

Tragedie: a rămas fără mâini și e pe moarte, după ce bomba pe care o construia în casă a explodat!

Un român în vârstă de 37 de ani și-a pierdut ambele mâini și e pe moarte în spital, după ce o bombă pe care încerca să o confecționeze artizanal a explodat, în mansarda casei în care locuia, în Italia.

În urma accidentului, medicii i-au amputat victimei ambele mâini. Bărbatul locuia la mansarda vilei surorii sale, iar explozia a fost provocată de o bombă artizanală.

Românul s-a rănit cu dinamită

Din primele cercetări, anchetatorii spun că ar fi fost vorba de un accident provocat de încărcătura bombei artizanale, despre care se crede că ar fi dinamită.

Autoritățile încearcă să afle cum a ajuns bomba în domiciliul românului și ce anume voia să facă cu ea.

Bubuitură provocată de explozia unui dispozitiv rudimentar pe care românul încerca să-l facă acasă. Acum el e pe moarte într-un spital din Ancona. Detonarea a fost atât de aproape și de puternică, încât i-a tăiat ambele mâini.

Lovitura i-a provocat nu doar amputații, ci și răni mari în mai multe părți ale corpului, de la brațe până la picioare și pe trunchi. Țipetele lui sfâșietoare de durere au urmat exploziei, iar paramedicii care l-au salvat au fost ocupați mai bine de o oră să oprească sângerarea și să-l stabilizeze. Iar când ambulanța aeriană a decolat spre Torrette, starea lui era una disperată.

De ce fabrica o bombă în casă?

Carabinierii companiei Pesaro înceacă acum să dea răspunsuri la întrebarea care domină toate celelalte întrebări: de ce omul fabrica o bombă în casă într-o sâmbătă din iunie, când oamenii se gândesc mai degrabă să meargă la plajă, decât să construiască bombe? Pentru ce făcea asta? De unde a luat materialele? Care erau scopurile lui?

Deși a fost transportat cu un elicopter la spital, mâinile bărbatului nu au mai putut fi salvate și au fost amputate. Restul familiei care se afla în casă la momentul evenimentului au fost de evacuați de urgență.

Familiile din imobil au fost și ele evacuate, pentru a permite efectuarea cu mai multă liniște a operațiunilor de reabilitare și a verificărilor din anchetă, dar seara au putut să se întoarcă la casele lor.

author avatar
Andrei Ștefan