Cauta

Tragedia submersibilului Titan, soldată cu 5 morți. Marina SUA a detectat sunete similare „cu o implozie” la câteva ore de la dispariția acestuia

sursa foto: Twitter/Daily Caller

Continuă să apară informații despre dezastrul submersibilului Titan, care a dus la moartea celor cinci pasageri aflați la bord.

Marina SUA a detectat sunete „concordante cu o implozie”, la scurt timp după ce submersibilul Titan al OceanGate a pierdut comunicarea, a declarat un oficial al marinei, notează BBC.

Cinci persoane se aflau la bordul submersibilului când acesta a dispărut în timpul scufundării în Atlantic, duminică, către epava Titanicului.

Oficialul a declarat pentru CBS News că informațiile despre „anomalia acustică” au fost folosite de Garda de Coastă din SUA pentru a restrânge zona de căutare.

Potrivit CNN, sunetul imploziei nu a fost considerat a fi „definitiv”, iar eforturile de a găsi submersibilul au continuat ca o operaţiune de căutare şi salvare.

Cei cinci oameni de la bordul Titanului au murit

Contraamiralul Mauger de la Garda de Coastă a confirmat, joi, că toți cei cinci oameni de la bordul Titanului au murit în urma a ceea ce a fost probabil o „implozie catastrofală”. Cu toate acestea, el a spus că în timpul misiunii de căutare nu au fost detectate sunete care să fie similare cu o implozie. „Am avut geamanduri sonar în apă aproape continuu și nu am detectat niciun eveniment catastrofal când acele geamanduri sonar au fost în apă”.

Cu o zi înainte, miercuri, mai exact, Garda de Coastă a Statelor Unite a confirmat că o aeronavă canadiană P-3 a detectat „zgomote subacvatice” într-o zonă de căutare a navei dispărute. Acest aspect a adus o nouă speranță că echipajul Titanului ar putea fi găsit în viață și a făcut ca Garda de Coastă să își mute operațiunile. Potrivit CBS, acum se crede că acele zgomote au venit de la alte nave din zonă. Paul Hankin, un expert oceanograf, a spus că primul indiciu că submarinul ar fi putut suferi o implozie a provenit de la câmpul mare de resturi găsit joi.

Eforturile continuă pentru a cerceta fundul mării din jurul Titanicului.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Exit mobile version