AcasăȘTIRI EXTERNETragedia care amintește de Piatra Neamț: Opt oameni au murit în urma...

Tragedia care amintește de Piatra Neamț: Opt oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit la o secție ATI, în Turcia – VIDEO

Tragedia care amintește de Piatra Neamț: Opt oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit într-o secție ATI, în Turcia - VIDEO (foto: Facebook)

Încă o tragedie lovește în plină criză generată de noul coronavirus la nivel mondial.

Opt oameni au pierit după ce o secție de Terapie Intensivă (ATI) destinată pacienților COVID, dintr-un spital privat, a fost afectată de un incendiu, anunță Reuters. Tragedia a avut loc sâmbătă în provincia turcă Gaziantep.

Conform Agenției Anadolu, șapte dintre pacienți au murit la unitatea medicală afectată de tragedie, o altă victimă găsindu-și sfârșitul pe drum către un alt spital. Persoanele care au murit aveau între 65 și 85 de ani.

De asemenea, trebuie spus că alți 14 pacienți care aveau nevoie de îngrijiri la secția de Terapie Intensivă au fost transferați către alte spitale.

La fața locului au intervenit echipaje de pompieri, dar și de poliție.

Cazul amintește de tragedia de la ATI- Piatra Neamț

Drama care a avut loc la spitalul turc amintește de tragedia care a afectat în seara zilei de 14 noiembrie secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț.
În urma unui incendiu devastator, zece pacienți care primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața în seara zilei respective. Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Alți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați către Spitalul modular din Lețcani. Doar unul dintre aceștia a supraviețuit.

De asemenea, un medic care a intervenit pentru a salva pacienții internați în secția afectată de incendiu și care a suferit răni a fost transferat în Belgia, în dimineața următoare tragediei.

Drama de la spitalul din Piatra Neamț a generat verificări și anchete. De la nivelul Parchetului General se așteaptă răspunsuri esențiale cu privire la cele întâmplate la această unitate medicală.