AcasăȘTIRI EXTERNETraficanți români de migranți din Franța către Marea Britanie, arestați de forțele...

Traficanți români de migranți din Franța către Marea Britanie, arestați de forțele speciale

Traficanți români de migranți din Franța către Marea Britanie, arestați de forțele speciale

Poliția franceză a anunțat luni, 22 noiembrie, că a arestat 15 traficanți, inclusiv români, din mai multe țări. Rețeaua lor a adus sute de migranți din Franța în Marea Britanie, via Canalul Mânecii.

Filiera era formată din irakieni-kurzi, români, pakistanezi și vietnamezi.

Traficanții căutau migranți din taberele din Grande-Synthe, în nordul Franței, ca apoi să-i ducă cu bărcile în Marea Britanie. Aceste ambarcațiuni au fost transportate pe coasta franceză din China, via Turcia și apoi Germania.

Un profit de aproape 3 milioane de euro

Potrivit anchetei, care a demarat în octombrie 2020, rețeaua trecea în Marea Britanie „un minim de 250 de persoane pe lună”, sau capacitatea a patru bărci de tip „Zodiac”, care pot transporta în jur de 60 de persoane.

Toți acești migranți au plătit un „pachet” de 6.000 de euro pentru a ajunge în Marea Britanie. Traficanții au acumulat în jur de 3 milioane de euro profit, potrivit Oficiului central pentru reprimarea imigrației ilegale și angajării la negru a străinilor, Ocriest, un serviciu specializat al poliției franceze.

„Pe măsură ce ancheta a progresat, rețeaua s-a industrializat”, a declarat Xavier Delrieu, șeful Ocriest responsabil de ancheta efectuată de parchetul din Dunkerque. „Era o rețea de infractori înrăiți și bine organizați grație complicitatei șoferilor și a oamenilor care au depistat balizele poliției”, scrie RFI.

Marți, 16 noiembrie, cu ajutorul Raid, o unitate de elită a poliției franceze, și brigada Antigang, cele 15 persoane au fost arestate și au fost ridicate în jur de 40.000 de euro numerar.

Potrivit autorităților franceze, au fost înregistrate 31.500 de încercări de trecere în Marea Britanie și 7.800 de persoane au fost salvate pe mare de la începutul anului. Cifre care s-au dublat din august.

author avatar
Tudor Borcea
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger