AcasăȘTIRI EXTERNETragedia din Ischia. Peste 90% din orașele din Italia, expuse riscului de...

Tragedia din Ischia. Peste 90% din orașele din Italia, expuse riscului de dezastre naturale – VIDEO

Tradegia din Ischia. Peste 90% din orașele din Italia, riscului de dezastre naturale - VIDEO/ Foto: Facebook

Mai mult de 90% din municipalitățile din Italia se confruntă cu riscul alunecărilor de teren sau al altor dezastre naturale, a avertizat luni, într-un interviu, șeful agenției naționale de protecție civilă.

 

„94% dintre orașe sunt expuse riscului de inundații, alunecări de teren, eroziune de coastă”, a declarat Fabrizio Curcio pentru ziarul La Stampa, adăugând că „întreaga Italie este în pericol”.

Tragedia din Ischia se poate repeta oricând

Comentariile sale vin după ce o alunecare de teren a devastat sâmbătă insula turistică Ischia din sudul Italiei, provocând moartea a cel puțin șapte persoane.

Potrivit lui Fabrizio Curcio, Ischia este deosebit de expusă la acest risc, deoarece multe case au fost construite ilegal. Dar și alte părți ale Italiei, unde există mai puține încălcări ale utilizării terenurilor, sunt de asemenea vulnerabile, a avertizat el.

Cel puțin șapte persoane, printre care un nou-născut și alți doi copii, au fost ucise într-o alunecare de teren pe insula Ischia, în largul coastelor orașului Napoli, a anunțat duminică prefectul capitalei Campania.

Claudio Palomba a declarat într-o conferință de presă că cinci persoane sunt încă date dispărute.

Salvatorii își continuau duminică eforturile de căutare a persoanelor dispărute în urma dezastrului provocat de ploile torențiale, care au devastat orașul Casamicciola Terme, în nordul acestei insule vulcanice dominate de Monte Epomeo.

Au fost mobilizați și scafandri, în timp ce mai multe mașini au fost târâte în mare de ceea ce un locuitor a descris ca fiind un „torent de apă și noroi”, scrie Boursorama.

Noul guvern din Italia condus de Giorgia Meloni s-a reunit duminică și a emis un decret prin care a alocat un prim ajutor de 2 milioane de euro pentru persoanele afectate, inclusiv pentru cele 167 de persoane care au trebuit să fie evacuate în urma alunecării de teren.

author avatar
Tudor Borcea
465 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger