AcasăȘTIRI EXTERNEToyota investește 62 de miliarde de euro în electrificarea flotei auto

Toyota investește 62 de miliarde de euro în electrificarea flotei auto

Toyota investește 62 de miliarde de euro în electrificarea flotei auto

Toyota Motor Corp s-a angajat marți, 14 decembrie, să cheltuiască 8 trilioane de yeni (62 de miliarde de euro) pentru electrificarea flotei sale auto până în 2030, jumătate din sumă fiind dedicată dezvoltării unei game de vehicule electrice pe baterii.

Cel mai mare producător auto din lume caută să valorifice piața în creștere a vehiculelor cu emisii zero, dar rămâne în urma concurenților săi în materie de electrificare.

Toyota se așteaptă să vândă doar 3,5 milioane de mașini electrice pe an până la sfârșitul deceniului, aproximativ o treime din vânzările actuale de vehicule.

Tesla, concurent comun

În iulie, concurentul său Volkswagen a declarat că până în 2030 vehiculele electrice vor reprezenta 50% din vânzările sale.

Producătorii de automobile încearcă să concureze cu Tesla Inc, a cărei valoare de piață a depășit valoarea combinată a Toyota, Volkswagen, Daimler AG, Ford Motor și General Motors Co.

Într-o conferință de presă, CEO-ul Toyota, Akio Toyoda, a declarat că compania urmărește o strategie de reducere a emisiilor pe mai multe fronturi, inclusiv pe cele legate de mașinile hibride și vehiculele pe hidrogen, scrie AFP.

„Vrem să oferim oamenilor posibilitatea de a alege și, în loc să ne întrebăm unde sau pe ce ne vom concentra, vom aștepta puțin mai mult până când înțelegem încotro se îndreaptă piața”, a spus el.

Toyota plănuiește să creeze o gamă completă de 30 de vehicule electrice până în 2030. Un proiect anterior preconiza 15 vehicule până în 2025. De asemenea, grupul intenționează să investească 2.000 de miliarde de yeni în producția de baterii până în 2030, față de 1.500 de miliarde anunțați anterior.

În noiembrie, Toyota a anunțat că nu a luat parte la angajamentul semnat de mai mulți producători auto de a înceta producția de vehicule termice, considerând că multe zone din lume nu sunt încă pregătite pentru vehicule cu emisii zero.

 

author avatar
Tudor Borcea