AcasăȘTIRI EXTERNETocmeală pe Air Force One, avionul prezidențial al SUA

Tocmeală pe Air Force One, avionul prezidențial al SUA

Tocmeală pe Air Force One, avionul prezidențial al SUA

Constructorul american aeronautic și aerospațial Boeing încearcă să renegocieze prețul a două exemplare ale avionului prezidențial, Air Force One, anunțând totodată o întârziere de un an la livrarea acestor două modele.

Constructorul american Boeing se angajase în 2018 să furnizeze două avioane, modele Boeing 747-8, la sfârșitul anului 2024. Acest contract era în valoare de 3,9 miliarde de dolari.

Dar producția acestor două avioane a fost întârziată de pandemia Covid-19, care l-a împins pe unul dintre subcontractanții gigantului aeronautic american să intre în faliment.

Darlene Costello, ministru adjunct responsabil cu achizițiile, tehnologiile și logistica forțelor aeriene americane, a anunțat în timpul unei audieri parlamentare că Boeing a avertizat deja Casa Albă cu cel puțin 12 luni de această întârziere.

Ea a adăugat că serviciile guvernamentale americane evaluează dacă această modificare a programului este cu adevărat necesară.

Darlene Costello a mai adăugat că Boeing a depus o scrisoare de intenție pentru a solicita o revizuire a prețului contractului.

Trump: Scump, scump…

Joe Courtney, parlamentar democrat, consideră că această întârziere și această cerere de revizuire a contractului sunt „o dezamăgire”.

„Am crezut că la început, în cadrul acestui program, guvernul a făcut o afacere bună”, a declarat Courtney.

Donald Trump, fostul chiriaș al Casei Albe, se opusese deja prețului inițial al contractului, considerându-l prohibitiv.

Pentru a merge în direcția fostului președinte american, Boeing propusese să vândă forțelor aeriene două Boeing 747-8 destinate inițial companiei aeriene ruse Transaero, care a dat însă faliment.

author avatar
Tudor Borcea
693 afisari
Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger