AcasăȘTIRI EXTERNETiriștii nu sunt atrași de vize. Liderul transportatorilor din UE: „Șoferii nu...

Tiriștii nu sunt atrași de vize. Liderul transportatorilor din UE: „Șoferii nu se vor întoarce pentru a ajuta Marea Britanie să iasă din mizerie”

tiristiTiriștii nu sunt atrași de vize. Liderul transportatorilor din UE: „Șoferii nu se vor întoarce pentru a ajuta Marea Britanie să iasă din mizerie”

Este criză acută de tiriști în Marea Britanie, iar acest lucru afectează grav mai multe sectoare. Șoferii de camioane din UE refuză să vină în Regat din cauza tratamentului la care sunt supuși.

Guvernul a aprobat planurile de a aduce 5.000 de profesioniști pentru a face față deficitului, care a fost pus pe seama mai multor factori, inclusiv pandemia de coronavirus și Brexit. Dar promisiunile privind vize speciale și salarii atractive nu îi atrag pe șoferi, un lider de sindicat declarând că „nu vor merge în Marea Britanie pentru o viză de scurtă durată pentru a ajuta țara să iasă din mizeria pe care și-a creat-o singură”.

Șoferii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă

Și șoferii de camioane din această țară sunt la fel de dezamăgiți, mulți acuzând modul în care sunt tratați ca „leproși ai societății”. Edwin Atema, șeful departamentului de aplicare și cercetare al uniunii FNV din Olanda, care reprezintă șoferii din întreaga UE și din Europa, a declarat că Marea Britanie a avut o șansă enormă să aducă înapoi șoferii străini.

„Plata este un domeniu important, dar nu singurul domeniu. Oamenii din Europa și din toată Europa și-au pierdut complet încrederea în această industrie”, a declarat Atema, potrivit Daily Mail. „Înainte de criza coronavirusului și Brexit, această industrie era deja bolnavă. Din cauza așteptărilor și a multinaționalelor iresponsabile care scad prețurile, mulți șoferi au părăsit acest domeniu.”

„Pe termen scurt, cred că va fi o fundătură”, a spus el pentru BBC Radio 4. „Cred că ar fi nevoie de un fel de plan Marshall pentru a trage toată industria înapoi la suprafață.” „Nu se poate să oferiți o viză, să oferiți un salariu atractiv și problema va fi rezolvată. Există o serie întreagă de probleme în spatele acestei crize. Chiar și utilizarea toaletelor în Marea Britanie și, bineînțeles, în restul Europei, este o problemă.”, a mai spus Edwin Atema.

Marea Britanie apelează la Armată pentru a rezolva criza de tiriști

Cu benzinării închise și rafturi goale în magazine, Marea Britanie ar putea apela la șoferii din armată. Acesta este planul premierului Boris Johnson. Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a declarat vineri că va analiza posibilitatea de a recurge la şoferii din cadrul forţelor armate pentru a putea ajuta la rezolvarea crizei de şoferi de camion, care a impus închiderea benzinăriilor şi afectează aprovizionarea supermarketurilor, transmite Reuters.

A fost coadă la pompă, deoarece oamenii încercau să cumpere combustibil pentru mașini. Secretarul pentru transport, Grant, crede că această criză a combustibilului a fost „fabricată”, acuzând firmele de transport că au provocat panică.

Potrivit estimărilor Asociaţiei profesionale a transportatorilor din Marea Britanie – Road Haulage Association – cel puţin 100.000 de şoferi profesionişti lipsesc pe insulă. Lipsa personalului din acest domeniu se explică și prin faptul că meseria de şofer de TIR nu este deloc percepută ca fiind una atractivă. Perioade lungi petrecute în trafic, dificultatea de a găsi un echilibru între viaţa profesională și cea de familie, lipsa unor locuri adecvate de parcare şi odihnă sigure şi cu facilităţi necesare pentru a face duş şi a mânca în mod civilizat.

author avatar
Andreea Vlad
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger