AcasăȘTIRI EXTERNETikTok, interzisă în mai multe universități americane. Urmează toate smartphone-urile din SUA?

TikTok, interzisă în mai multe universități americane. Urmează toate smartphone-urile din SUA?

TikTok, interzisă în mai multe universități americane. Urmează toate smartphone-urile din SUA? / Foto: printscreen

De câteva zile, calculatoarele și dispozitivele din unele universități americane au fost blocate pentru a accesa TikTok. Statele Unite continuă să își arate neîncrederea față de rețeaua de socializare chineză.

Acum va fi dificil pentru unii studenți americani să își petreacă vacanța pe TikTok. Mai multe universități din SUA au decis să întrerupă accesul la rețeaua de socializare chineză pentru toți cei care folosesc rețeaua wifi locală sau calculatoarele școlii.

„Ar trebui folosite platforme alternative”

Acest val de interdicții se răspândește acum în Oklahoma și Georgia, dar ar putea ajunge în curând și în Alabama, unde Universitatea Auburn afirmă pe site-ul său că „monitorizează evoluțiile legate de accesul la TikTok”, dar nu a luat încă o decizie.

Dar la Universitatea din Oklahoma, deciziile sunt mai ferme: „Niciun angajat sau student al universității nu va putea accesa TikTok pe dispozitivele deținute sau operate de universitate, inclusiv pe rețelele cu fir și wireless ale universității”, a declarat David Horton, vicepreședinte al universității, într-un e-mail.

„Conturile TikTok ale administrațiilor universitare ar trebui să fie șterse și ar trebui folosite platforme alternative”, a adăugat David Horton.

Același lucru este valabil și în Georgia, unde guvernatorul Brian Kemp a decis să interzică TikTok, WeChat (un serviciu de mesagerie chinezesc) și Telegram de pe telefoanele și computerele celor 26 de universități din stat.

„Politici pripite”, potrivit TikTok

Purtătorul de cuvânt al TikTok, Jamal Brown, a reacționat prin intermediul unuia dintre purtătorii săi de cuvânt la CNN. Aceasta regretă că statele în cauză se bazează pe „minciuni nefondate” despre TikTok.

„Suntem dezamăgiți de faptul că atât de multe state au sărit în vagonul politic de stabilire a unor decizii care nu vor servi la nimic pentru a avansa securitatea cibernetică în acele state”, a declarat Jamal Brown.

Purtătorul de cuvânt deplânge, de asemenea, consecințele acestor „politici pripite” asupra universităților și studenților, care, potrivit acestuia, nu vor mai putea să facă schimb de informații, să recruteze și să creeze comunități.

Aplicația, interzisă pe toate smartphone-urile din SUA?

Aceste decizii multiple sunt în concordanță cu deciziile luate în ultimele zile de administrațiile americane. În urmă cu câteva zile, Camera Reprezentanților a decis, de asemenea, să interzică TikTok pe toate dispozitivele profesionale ale angajaților săi, invocând riscurile de securitate din China.

Astfel, dorința de interzicere generală a TikTok în Statele Unite continuă să câștige teren. Statele Unite consideră că TikTok reprezintă o amenințare majoră pentru țară și pentru siguranța locuitorilor săi, în special din cauza lipsei de protecție a datelor pe care o are rețeaua de socializare.

author avatar
Tudor Borcea
281 afisari

2 COMENTARII

  1. De ce „Telegram”? Că nu poate fi cenzurat și urmărit ca uațapu?

    Doar ca fapt divers: cu ce-i mai bun spionajul amerloc decât cel al richipeilor?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger