AcasăȘTIRI EXTERNETikTok, interzis în Statele Unite ale Americii! Ce au decis senatorii americani

TikTok, interzis în Statele Unite ale Americii! Ce au decis senatorii americani

„Conținut sexual, blasfemii, droguri”. Tiktok, acuzat în SUA că induce în eroare utilizatorii / Foto: printscreen

Senatul SUA a adoptat miercuri seara prin vot vocal un proiect de lege care le interzice angajaților federali să folosească aplicația de partajare video TikTok deținută de China pe dispozitivele guvernamentale.

Proiectul de lege urmează să fie aprobat de Camera Reprezentanților SUA înainte de a merge la președintele Joe Biden pentru aprobare, potrivit The Guardian. Camera Reprezentanților ar trebui să adopte proiectul de lege al Senatului înainte de încheierea actualei sesiuni a Congresului, care este așteptată săptămâna viitoare.

Tiktok, interzis pe telefoanele angajaților federali

Votul este cea mai recentă acțiune a parlamentarilor americani de a reprima companiile chineze pe fondul temerilor de securitate națională că Beijingul le-ar putea folosi pentru a spiona americanii.

Acțiunea Senatului vine după ce Dakota de Nord și Iowa s-au alăturat săptămâna aceasta unui număr tot mai mare de state pentru a interzice TikTok , deținut de ByteDance, de pe dispozitivele deținute de stat, pe fondul îngrijorării că datele ar putea fi transmise guvernului chinez.

În timpul ultimului Congres, Senatul a aprobat în unanimitate, în august 2020, o legislație care să interzică TikTok de la dispozitivele guvernamentale. Inițiatorul proiectului de lege, senatorul republican Josh Hawley, a fost reintrodus în legislație în 2021.

Tiktok, bănuit de spionaj

Multe agenții federale, inclusiv apărarea, securitatea internă și departamentele de stat interzic deja TikTok de pe dispozitivele deținute de guvern. „TikTok este un risc major de securitate pentru Statele Unite și nu are loc pe dispozitivele guvernamentale”, a spus Hawley anterior.

Legea ar bloca toate tranzacţiile de la orice companie de socializare din sau sub influenţa Chinei şi Rusiei, a anunţat biroul lui Rubio într-un comunicat de presă, adăugând că un proiect de lege însoţitor în Camera Reprezentanţilor a fost sponsorizat de congresmanul republican Mike Gallagher şi democratul Raja Krishnamoorthi.

author avatar
Andreea Vlad
507 afisari

5 COMENTARII

    • este vb de securitate ,nu de concurența, kretimule !
      statul american are concurența ????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger