AcasăȘTIRI EXTERNETikTok îi dă flit lui Donald Trump: „Nu plecăm nicărieri! Vom fi...

TikTok îi dă flit lui Donald Trump: „Nu plecăm nicărieri! Vom fi în America pentru mult timp”

TikTok, fermă pe poziții după ce Trump a amenințat cu interzicerea aplicației în SUA: Nu plecăm nicărieri! Vom fi aici pentru mult timpTikTok, fermă pe poziții după ce Trump a amenințat cu interzicerea aplicației în SUA: Nu plecăm nicărieri! Vom fi aici pentru mult timp

Discuțiile dintre Microsoft și compania-mamă a TikTok, ByteDance, au fost oprite după ce președintele Donald Trump și-a exprimat opoziția față de obținerea unui acord. Însă reprezentanții TikTok susțin că această aplicație va rămâne în SUA pentru mult timp și, astfel, au de gând să ignore total interdicțiile pe care le pregătește Casa Albă!

În timp ce negocierea nu pare să fi fost anulată, se pare că ambele părți încearcă să descopere poziția Administrației Trump în această problemă, precum și dacă planifică vreo acțiune împotriva aplicației de partajare video.

Iar președintele Donald Trump tocmai ce a declarat vineri, 31 iulie, că intenționează să interzică TikTok în SUA: „În ceea ce privește TikTok, o vom interzice în Statele Unite!”.

Donald Trump a anunțat că este gata să semneze un document pentru a comanda interzicerea aplicației încă de pe 1 august, fie printr-un ordin executiv, fie prin intermediul puterilor economice de urgență, potrivit Bloomberg. „Voi semna documentul mâine”, a anunțat președintele american vineri seara indicând că interdicția ar putea avea efect „imediat”.

Microsoft vrea să cumpere TikTok

Microsoft a fost în discuții avansate cu ByteDance înainte de comentariile președintelui, potrivit WSJ.

Amenințarea lui Trump a determinat TikTok să fie de acord să adauge 10.000 de locuri de muncă în SUA. Momentan nu se știe dacă acest lucru va rămâne valabil în continuare după comentariul președintelui. Un acord ar putea fi stabilit cel mai devrmee luni.

Reuters a informat sâmbătă că ByteDance a acceptat să-și vândă operațiunile americane pentru a împiedica administrația Trump să interzică TikTok în SUA și că Microsoft va fi responsabilă de protejarea datelor utilizatorilor americani. Planul ar fi permis unei alte companii americane să preia TikTok în SUA.

Administrația Trump a amenință de câteva săptămâni că va interzice TikTok

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat, pe 7 iulie, că interzicerea a fost „ce este luat în considerare”.

Directorul general TikTok în SUA Vanessa Pappas a spus sâmbătă într-un videoclip că „nu intenționăm să plecăm nicăieri”, iar compania va fi „aici pentru mult timp”.

TikTok este o filială a ByteDance din Beijing și a fost cercetată pentru practicile sale de confidențialitate și posibilele legături cu guvernul Chinei. Mike Pompeo a comparat TikTok cu Huawei și ZTE, două companii chineze pe care administrația Trump le-a catalogat drept amenințări la adresa securității naționale americane.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger