AcasăȘTIRI EXTERNEȚigări electronice pentru minori. O companie va plăti despăgubiri uriașe în 34...

Țigări electronice pentru minori. O companie va plăti despăgubiri uriașe în 34 de state din SUA

Țigări electronice pentru minori. O companie va plăti despăgubiri uriașe în 34 de state din SUA

Compania americană specializată în țigări electronice Juul Labs a fost de acord să plătească 438,5 milioane de dolari către 34 de state sau teritorii din SUA, care l-au acuzat că a făcut publicitate în rândurile minorilor și le-a vândut produsele sale.

 

Compania va plăti această sumă pentru a pune capăt unei investigații, lansată în februarie 2020 și condusă de procurorul general al Texasului, Ken Paxton.

Ancheta „a arătat că Juul a devenit un jucător dominant în industria vapingului prin angajarea deliberată într-o campanie publicitară care a atras tinerii”, a declarat Paxton într-un comunicat. Cumpărarea acestor țigări electronice este însă „interzisă” minorilor, a precizat el.

„Firma a manipulat compoziția chimică a țigărilor”

Ken Paxton a mai spus că firma a „manipulat compoziția chimică a produsului său pentru a face vaporii mai puțin agresivi pentru utilizatorii tineri și neexperimentați”. „Pentru a-și păstra clienții minori, Juul s-a bazat pe tehnici de verificare a vârstei despre care știa că sunt ineficiente”, a declarat el.

Acordul include, de asemenea, restricții semnificative în ceea ce privește practicile de promovare și de marketing ale companiei, în special pentru consumatorii cu vârsta sub 35 de ani.

Suma de 438,5 milioane de dolari va fi plătită acestor state și teritorii pe o perioadă de șase până la zece ani, se arată în comunicat. În cazul în care compania are nevoie de mai mult de 10 ani pentru a plăti, suma totală va crește la 476,6 milioane de dolari.

Acest acord „reprezintă o parte importantă a angajamentului nostru continuu de a rezolva problemele din trecut”, a declarat un purtător de cuvânt al Juul, screi Le Journal de Montreal. În total, grupul a încheiat înțelegeri cu 37 de state și cu teritoriul Puerto Rico.

„Rămânem concentrați asupra viitorului, în timp ce lucrăm pentru a ne îndeplini misiunea de a îndepărta fumătorii adulți de țigări – principala cauză de deces care poate fi prevenită – în timp ce combatem consumul de țigări de către minori”, a adăugat grupul.

Viitorul țigărilor electronice Juul se află în incertitudine în SUA, unde agenția americană de sănătate (FDA) a interzis vânzarea acestora în luna iunie, o decizie care a fost ulterior ridicată temporar de o curte de apel din Washington pentru a acorda timp să studieze argumentele prezentate de companie.

author avatar
Tudor Borcea
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger