AcasăȘTIRI EXTERNE„The Langley Files”, primul podcast realizat de CIA. Șeful spionilor SUA conduce...

„The Langley Files”, primul podcast realizat de CIA. Șeful spionilor SUA conduce o mașină din 2013 și se încurcă cu telecomanda – VIDEO

„The Langley Files”, primul podcast realizat de CIA. Șeful spionilor SUA conduce o mașină din 2013 și se încurcă cu telecomanda

Directorul CIA, William Burns, își propune să demonteze miturile legate de munca de spionaj în primul podcast al agenției americane de informații. Afirmând că viața lui nu seamănă deloc cu cea a lui James Bond, el a spus printre altele că își conduce cu mare prudență mașina veche din 2013.

Filmele populare descriu „o lume a eroilor care conduc mașini de lux sau foarte rapide, dezamorsează bombe și rezolvă singuri crize globale în fiecare zi”, a spus Burns. „Pot să vă spun că este o sursă constantă de amuzament pentru soția și fiicele mele”, adaugă el.

„Mă simt cel mai bine conducând Subaru-ul meu din 2013”

„Mă simt cel mai bine conducând Subaru-ul meu din 2013 în limitele de viteză, iar pentru mine, cea mai mare realizare tehnologică este atunci când reușesc în sfârșit să fac telecomanda să funcționeze acasă”.

„The Langley Files”, prima ediție

William Burns, un fost diplomat în vârstă de 66 de ani, care conduce CIA din 2021, a făcut aceste declarații în prima ediție a podcastului „The Langley Files”, pe care agenția americană de informații ultrasecrete l-a lansat joi.

Directorul CIA a declarat că, deși agenția trimite mulți agenți în misiuni clandestine în întreaga lume, aceștia nu operează singuri, așa cum fac James Bond sau Jason Bourne în filme.

„Adevărul este că munca de inf0rmații este un sport de echipă. Este o profesie în care se face o muncă colectivă, grea, și se împart riscurile”, explică el, înainte de a preciza că nu este vorba doar de agenți de teren, ci și de oameni de știință, informaticieni și analiști care lucrează în birouri, scrie RTS.

Printre succesele CIA, el citează eliminarea liderului Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, în iulie, la Kabul, și dezvăluirile americane despre intențiile Rusiei înainte de invazia sa în Ucraina, în februarie.

„Succesele noastre sunt adesea ascunse; eșecurile noastre sunt adesea vizibile, iar sacrificiile noastre sunt adesea necunoscute. Dar este de datoria noastră să păstrăm o anumită discreție”, conchide el.

author avatar
Tudor Borcea