AcasăȘTIRI EXTERNEThailanda redeschide Bangkok turiștilor vaccinați, din octombrie

Thailanda redeschide Bangkok turiștilor vaccinați, din octombrie

Thailanda redeschide Bangkok turiștilor vaccinați, din octombrie

Thailanda intenționează să redeschidă capitala Bangkok vizitatorilor vaccinați, în octombrie, au declarat autoritățile, în timp ce regatul încearcă să salveze o industrie turistică afectată de pandemia Covid-19.

Călătorii străini complet vaccinați vor putea călători la Bangkok și în alte patru provincii fără a fi supuși unei carantine hoteliere de două săptămâni, potrivit Autorității pentru Turism din Thailanda (TAT).

Experimentul plajei Phuket

Cele cinci regiuni – din care provinciile Chiang Mai, Chon Buri, Phetchaburi și Prachuap Khiri Khan – ar trebui să urmeze un model experimental deja în vigoare din iulie pe insula Phuket. Turiștii trebuie să stea într-o anumită zonă timp de șapte zile după sosire și să facă teste de depistare.

Mai târziu, în octombrie, alte 21 de destinații vor fi adăugate pe listă, inclusiv Chiang Rai, Sukhothai și Rayong, o destinație populară pe plajă.

Alte trei insule thailandeze, Samui, Tao și Phangan s-au redeschis turiștilor, cu restricții ușor mai stricte.

Peste 29.000 de vizitatori internaționali complet vaccinați au frecventat plaja Phuket ca parte a programului său experimental, generând venituri de aproape 50 de milioane de dolari, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului Thanakorn Wangboonkongchana.

Dar cel de-al treilea val, cel mai mortal din Thailanda, nu a încetat încă pe deplin, iar agenția de turism a avertizat că planurile se pot schimba.

Thailanda a trecut prin anul 2020 relativ scutită de Covid-19, înregistrând un număr redus de infecții. Însă, din aprilie, cazurile au explodat odată cu sosirea variantei Delta, ajungând la peste 1,3 milioane de cazuri și aproape 14.000 de decese.

Aproximativ 16% din populația thailandeză a primit două doze de vaccin, scrie TVA Nouvelles.

Turismul a reprezentat o cincime din venitul național al Thailandei înainte de pandemie, dar restricțiile severe au micșorat afluxul obișnuit de vizitatori străini, generând cea mai slabă performanță economică din ultimii 20 de ani.

 

author avatar
Tudor Borcea
144 afisari

1 COMENTARIU

  1. Apoi ăia să le vină. Și-n special ovrei. Că ăia-s cei mai injectați și sunt și „mână spartă”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger