AcasăȘTIRI EXTERNETeste, permis de sănătate. Cum se organizează Europa pentru a primi turiștii

Teste, permis de sănătate. Cum se organizează Europa pentru a primi turiștii

Teste, permis de sănătate. Cum se organizează Europa pentru a primi turiștii

Pe măsură ce se apropie vacanțele de vară, țările Europei se organizează pentru a putea primi din nou turiștii, cu teste PCR, un permis de sănătate sau chiar măsuri de barieră care trebuie respectate la fața locului.

În 2020, foarte puțini turiști au riscat să călătorească în afara granițelor lor pentru vacanțele de vară. Un an mai târziu, chiar dacă criza sanitară nu s-a încheiat, țările europene precum Spania, Italia, Grecia, Portugalia , Italia sau Marea Britanie, se organizează pentru a primi din nou turiștii, concentrându-se, totuși,  pe o serie de măsuri.

Toate persoanele vaccinate, binevenite în Spania

Vara anului 2021 este așteptată să fie semnificativ mai bună pentru sectorul turistic din Spania, cu un nivel de activitate reprezentând aproape 70% din cel din vara anului 2019, comparativ cu abia cu 30% în 2020 în raport cu 2019, potrivit organizației patronale Exceltur, scrie France 24.

În cadrul unei decizii luate la nivelul Uniunii Europene, Spania a decis să permită intrarea, de luni, 7 iunie, tuturor  persoanelor vaccinate, indiferent de țara lor de origine. Călătorii din UE, nevaccinați, trebuie să prezinte un test PCR negativ sau antigen la mai puțin de 72 de ore la sosire și să completeze un formular de sănătate.

Singura excepție: britanicii. Primul contingent de turiști din țară în perioade normale, aceștia pot intra deja în Spania. Pe de altă parte, țara este încă considerată ca una de risc de către Marea Britanie, care impune o carantină la întoarcerea cetățenilor săi, suficient pentru a-i descuraja.

În schimb, călătorii nevaccinați din Statele Unite și marea majoritate a țărilor terțe din afara UE nu pot reintra în Spania decât din motive foarte limitate. China, Japonia (din 24 mai), Coreea de Sud, Thailanda și Singapore sunt singurele țări asiatice pentru care Spania permite intrarea călătorilor fără un test PCR negativ.

La fața locului, purtarea unei măști rămâne obligatorie chiar și în aer liber, cu excepția plajei dacă turiștii „stau într-un anumit loc și respectă distanța minimă de 1,5 metri între persoane. Pe de altă parte, masca este obligatorie în cadrul plimbărilor pe plaje.

Restricțiile, în special în industria hotelieră și de catering, variază în funcție de cele 17 regiuni spaniole, care sunt competente în materie de sănătate și le modifică în mod regulat. Regiunea Madrid și Catalonia nu mai sunt sub restricții, iar barurile și restaurantele pot deschide până la 1 dimineața în Madrid și până la miezul nopții în Catalonia.

Test obligatoriu pentru Italia

În Italia, pasagerii care sosesc din UE, Marea Britanie și Israel trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ efectuat în termen de 48 de ore de la sosirea în Italia. Ei nu vor fi supuși carantinei dar trebuie să completeze un formular sanitar.

Pentru pasagerii care vin din Australia, Coreea de Sud, Rwanda, Thailanda, Canada și SUA, este necesar un test PCR negativ sau antigen efectuat în 72 de ore înainte de sosire, precum și o carantină de zece zile cu un nou test la final. Italia este interzisă turiștilor din Brazilia, India, Bangladesh și Sri Lanka.

Purtarea unei măști este încă obligatorie atât în ​​interior, cât și în exterior, chiar dacă există o dezbatere privind ridicarea acestei obligații pentru exterior în iulie. Este în vigoare o restricție de la miezul nopții până la 5 dimineața în zonele „galbene” (risc moderat de contagiune). Mesele sunt limitate la maximum 4 persoane în baruri și restaurante, atât în ​​interior, cât și în exterior.

Test PCR pentru Portugalia

Pentru a călători în Portugalia, toți turiștii trebuie să prezintă un test PCR negativ la mai puțin de 72 de ore. Pot veni pasageri din țările UE, țările Schengen (Liechtenstein, Norvegia, Islanda și Elveția) și Regatul Unit. Sunt permise și zborurile din Australia, Coreea de Sud, Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Thailanda, China.

Pentru alte țări, sunt permise doar călătoriile esențiale (afaceri, reunificare familială, motive de sănătate etc.).

Pentru alte țări, sunt permise doar călătoriile esențiale (afaceri, reunificare familială, motive de sănătate etc.).

La fața locului, turiștii trebuie să respecte regulile distanțării și să poarte o mască obligatorie. Guvernul a definit, de asemenea, un set de reguli pentru plaje și piscine publice. De exemplu, trebuie respectată o distanță de cel puțin trei metri între umbrele de soare. De asemenea, a fost lansat un sistem informațional privind ocuparea plajei, cu 3 culori, în funcție de nivelul de ocupare.

Un formular de localizare care trebuie completat în Grecia

Potrivit ministrului grec al Turismului, Haris Theocharis, aproximativ 150.000 de turiști au ajuns în Grecia de la începutul sezonului, la 14 mai. Obiectivul este de a atinge anul acesta aproximativ 40-50% din veniturile din 2019 (adică 18,2 miliarde de euro). În 2020, veniturile turistice au fost de doar 4,28 miliarde de euro.

Cetățenii din spațiul european, Schengen și asimilați, precum și rezidenții permanenți din aproximativ douăzeci de țări, inclusiv Canada, Statele Unite, Israel, China, Thailanda, Rusia, Arabia Saudită pot intra în țară, dar sunt supuși anumitor reglementări.

Prin urmare, trebuie să completeze un formular de localizare online cel puțin cu o zi înainte de sosirea lor în Grecia, prezent la îmbarcare, fie un certificat complet de vaccinare completat cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie, fie rezultatul unui test PCR negativ la mai puțin de 72 de ore, fie un certificat de recuperare (certificat de imunitate post-infecție).

Purtarea măștii rămâne obligatorie pentru moment, chiar și în Grecia. Pentru a călători în insule, călătorii trebuie să prezinte un test PCR negativ sau antigen, un autotest sau un certificat de vaccinare. Cluburile de noapte,discotecile și sălile de spectacole interioare rămân închise. În restaurant, numărul de persoane din jurul

Marea Britanie, aproape închisă

Marea Britanie este de facto aproape închisă turiștilor străini, având în vedere restricțiile stricte impuse la frontiere pentru sosiri din majoritatea țărilor (în special europene) în jur de 40 și teste costisitoare care urmează să fie efectuate. Pentru unele țări (întrecare America de Sud, India, Turcia), Londra merge chiar mai departe, impunând o carantină la hotel pentru 1.750 de lire sterline (2.000 de euro).

Există doar o mână de țări clasificate drept „verzi” și scutite de carantină, dar această listă este actualizată la fiecare trei săptămâni, iar Portugalia tocmai a fost eliminată la trei săptămâni după ce a fost inclusă. Industria turistică se concentrează pe turiștii locali, încurajați să rămână în țara lor în această vară.

O mare parte a măsurilor restrictive au fost ridicate, ultimele (limite la adunări, serviciu permanent în pub-uri, discoteci) urmează să fie eliminate la 21 iunie, dar acest ultim pas este probabil să fie amânat din cauza pericolului recent al variantei indiene de Covid-19.

 

author avatar
Tudor Borcea
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger