AcasăȘTIRI EXTERNETesla reduce producția la mega-uzina din Shanghai / Elon Musk începe anul...

Tesla reduce producția la mega-uzina din Shanghai / Elon Musk începe anul cu frâna trasă

Tesla reduce producția la mega-uzina din Shanghai / Elon Musk începe anul cu frâna trasă / Foto: Facebook

Tesla plănuiește să-și reducă producția la uzina sa din Shanghai, în ianuarie, extinzând acest ritm mai lent început luna aceasta până anul viitor.

Tesla va derula producția timp de 17 zile în ianuarie, între 3 și 19 ianuarie, și va opri producția de mașini electrice între 20 și 31 ianuarie, pentru o pauză prelungită pentru Anul Nou chinezesc.

Musk reduce motoarele

Tesla nu a specificat un motiv pentru încetinirea producției în planul său de producție. De asemenea, nu este clar dacă activitatea va continua, în afara liniilor de asamblare pentru Tesla Model 3 și Model Y la uzină, în timpul opririi programate. Nu a fost o practică la Tesla să oprească operațiunile pentru o perioadă extinsă pentru Anul Nou chinezesc.

Tesla a suspendat sâmbătă producția la uzina sa din Shanghai, devansând un plan stabilit de a întrerupe majoritatea lucrărilor la uzină în ultima săptămână din decembrie, informează Yahoo News.

Cele mai recente reduceri de producție ale Tesla la Shanghai au loc pe fondul unui val crescând de infecții după ce China a făcut un pas înapoi de la politica sa „zero-Covid-19” la începutul acestei luni. Această măsură a fost salutată de companii, deși le-a perturbat operațiunile de producție.

La fel ca și alți producători auto, Tesla s-a confruntat cu o scădere a cererii în China, cea mai mare piață auto din lume. La începutul acestei luni, Tesla a oferit un stimulent suplimentar pentru cumpărătorii care intră în posesia vehiculelor în luna decembrie. Compania a redus prețurile pentru automobilele Model 3 și Model Y cu până la 9% în China, pe lângă o subvenție pentru costurile de asigurare.

Fabrica din Shanghai, cel mai important centru de producție pentru compania de vehicule electrice a lui Elon Musk, a menținut operațiunile normale în ultima săptămână din decembrie anul trecut și a luat o pauză de trei zile pentru Anul Nou chinezesc.

Perioada 21 – 27 ianuarie 2023 este o sărbătoare publică în China pentru Anul Nou Chinezesc. Uzina Tesla din Shanghai, un complex care angajează aproximativ 20.000 de muncitori, a reprezentat mai mult de jumătate din producția Tesla în primele trei trimestre din 2022.

Tesla și-a stabilit un obiectiv de creștere cu 50% a producției și a livrărilor de vehicule electrice în 2022. Analiștii se așteaptă ca producția să nu atingă acest obiectiv (45%), pe baza previziunilor pentru trimestrul al patrulea care se va încheia în curând.

author avatar
Tudor Borcea
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger