AcasăȘTIRI EXTERNETesla. Pilotul automat a confundat Luna cu semaforul galben

Tesla. Pilotul automat a confundat Luna cu semaforul galben

Tesla. Pilotul automat a confundat Luna cu semaforul galben

Incidentul demonstrează încă o dată cât mai au specialiștii de lucrat la mașinile complet autonome și că eficiența programelor de pilot automat este departe de a fi 100%.

Incidentul a fost relatat e un șofer american, aflat la volanului unui automobil Tesla. Omul activase pilotul automat și se afla pe o linie dreaptă lungă. Vehiculul său a încetinit brusc, fără nici un motiv special, în condițiile în care nu se afla niciun obstacol pe drum.

Luna-semafor, Burger Kink-stop

Nu este prima oară când sistemul Autopilot al celor de la Tesla se păcălește. În cazul de față, Luna era plină și se afla jos, ceea ce a condus sistemul autonom să o confunde cu un semafor aflat pe culoarea galbenă. Și, firește, a generat automat încetinirea mașinii.

Anul trecut, un alt automobil Tesla a fost implicat într-un incident similar, sistemul Autopilot confundând sigla Burger King cu indicatorul „STOP”. Iar cei de la Burger King au văzut șansa de a-l transforma în publicitate.

„Hei, Elon Musk, poate că ar trebui să le ceri echipelor tale să analizeze problema Lunii care a înșelat sistemul de pilot automat”, a postat automobilistul, apelând la patronul Tesla, scrie Ouest-France.

În timp ce această eroare nu a creat un accident, ea arată că este dificil pentru ingineri să prezică toate situațiile și că pilotul automat nu este încă 100% fiabil.

author avatar
Tudor Borcea
463 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger