AcasăȘTIRI EXTERNETesla, atacată de concurența mai ieftină. Țara în care mută Elon Musk...

Tesla, atacată de concurența mai ieftină. Țara în care mută Elon Musk – VIDEO

Tesla, atacată de concurența mai ieftină. Țara în care mută Elon Musk - VIDEO / Foto: printscreen

Tesla Inc. a lansat, miercuri, două modele de mașini electrice (EV) în Thailanda, marcând prima sa incursiune în centrul auto regional care a fost mult timp dominat de producătorii japonezi.

Lansarea celor două EV-uri cu prețuri cuprinse între 1,7 milioane de baht și 2,5 milioane de baht (48.447 și 71.205 dolari) are loc în contextul în care Thailanda oferă reduceri de taxe și subvenții pentru adoptarea și producția de mașini electrice.

Concurența Chinei, dominația Japoniei

Tesla intenționează să înceapă să își vândă mașinile în a doua economie ca mărime din Asia de Sud-Est prin canale online, iar livrările vor începe la începutul anului viitor. Dar Elon Musk se confruntă cu o concurență acerbă din partea mărcilor din China, precum BYD și Great Wall Motors, care au înființat showroom-uri și parteneri de distribuție în ultimii ani pentru a ajunge la clienți și a oferi EV-uri cu prețuri începând de la 800.000 de baht.

Tesla nu a oferit detalii privind obiectivele de vânzări. Thailanda este al patrulea cel mai mare centru de asamblare și export auto din Asia pentru companii precum Toyota și Honda. Produce anual între 1,5 și 2 milioane de vehicule, din care aproximativ jumătate sunt exportate, informează Reuters.

Vehiculele cu motoare pe benzină sau diesel, în special cele produse de mărcile japoneze, încă domină piața, iar ritmul de apariție a vehiculelor electrice a crescut treptat, aproape 7.000 de noi vehicule electrice cu baterii fiind înregistrate în primele zece luni ale anului 2022, potrivit Institutului auto din Thailanda.

Clienții care au sosit la lansarea Tesla într-un mall de lux din centrul Bangkokului au declarat că au fost interesați de noile mașini expuse. „Sunt entuziasmat. Diferența de preț (față de alte mărci de EV) nu este semnificativă”, a declarat Thitipun Pasirikul, 36 de ani, un funcționar, adăugând că se aștepta ca mașina să aibă o valoare de revânzare mai mare.

Guvernul dorește ca cel puțin 30% din vehiculele fabricate în țară să fie electrice până în 2030. Firma energetică de stat PTT Group a anunțat anul acesta o societate mixtă de 1 miliard de dolari cu Foxconn din Taiwan pentru a produce vehicule electrice în Thailanda.

author avatar
Tudor Borcea
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger