AcasăȘTIRI EXTERNETeroare la Ierusalim! O persoană a murit, iar alte patru au fost...

Teroare la Ierusalim! O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite într-o rafală de mitralieră

ierusalimTeroare la Ierusalim! O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite într-o rafală de mitralieră

Un atac terorist a avut loc duminică dimineață în centrul vechi din Ierusalim. Un om a fost ucis și alți patru au fost răniți.

Agresorul a deschis focul în apropiere de o poartă care duce spre Muntele Templului, loc sfânt pentru musulmani și evrei deopotrivă. Teroristul a împușcat doi trecători, pe unul dintre ei în cap.

Potrivit poliţiei, individul, despre care se crede că era palestinian, era înarmat și cu un cuţit. Un purtător de cuvânt al poliţiei citat de Reuters a afirmat că doi dintre răniţi, inclusiv cel decedat ulterior, erau civili, iar ceilalţi doi sunt poliţişti.

Atentatorul a fost omorât de forțele de ordine. Era un militant Hamas, Fadi Abu Shkhaydam, în vârstă de 42 de ani, care era în atenția poliției, potrivit Times of Israel.

Al doilea atentat terorist în ultima săptămână

Potrivit poliției, Abu Shkhaydam a intrat în Orașul Vechi înarmat cu un pistol-mitralieră Beretta M12 și a deschis focul asupra a trei bărbați israelieni care se plimbau prin zonă, lângă intrarea Poarta Lanțului din Muntele Templului, rănind mortal pe unul dintre ei și rănindu-l grav pe ceilalți doi.

Organizația islamistă a numit acest atac „un act eroic”. Este al doilea atentat terorist care are loc în centrul istoric al Ierusalimului săptămâna aceasta.

author avatar
Andreea Vlad
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger