AcasăȘTIRI EXTERNETeritoriile ucrainene ocupate au votat anexarea la Rusia. „Ne reunim cu patria”/...

Teritoriile ucrainene ocupate au votat anexarea la Rusia. „Ne reunim cu patria”/ Medvedev: „Bine ați venit acasă”

Teritoriile ucrainene ocupate au votat anexarea la Rusia. „Ne reunim cu patria”/ Medvedev: „Bine ați venit acasă” / Foto: printscreen

Autoritățile de ocupație pro-ruse din regiunile Zaporojia și Herson, în sudul Ucrainei, și din regiunile Lugansk și Donețk, în Donbas, au revendicat marți, o victorie a votului „pentru” la referendumurile privind anexarea de către Rusia.

Rezultatul acestor referendumuri vor crește tensiunile politice și militare. Anexând oficial aceste patru regiuni ucrainene, orice atac direct sau indirect asupra lor ar echivala pentru Rusia cu un atac asupra propriului teritoriu. Acest lucru ar putea permite, de asemenea, Dumei (parlamentul rus) să declare oficial război Ucrainei și o mobilizare generală.

Pe de altă parte, dacă Rusia bombardează Ucraina din regiunile anexate, este de așteptat o reacție din partea comunității internaționale. Vladimir Putin a lăsat să se înțeleagă  că ar putea folosi arme nucleare dacă interesele rusești ar fi afectate.

„Ne reunim cu marea noastră patrie, cu marea Rusie”

Toate cele patru regiuni ucrainene vizate de aceste referendumuri, la șapte luni de la începerea ofensivei rusești în Ucraina, au votat în favoarea alăturării la Moscova.

„Cu toții ne dorim acest lucru de foarte mult timp”, a declarat liderul autoproclamatei republici din Donețk, Denis Pușilin, citat de agenția de presă rusă de stat RIA Novosti. „Ne reunim cu marea noastră patrie, cu marea Rusie”, a adăugat el, salutând rezultatul „colosal” al referendumului.

87% „da” în regiunea Herson

Comisia electorală din regiunea Zaporojia a declarat că 93,11% dintre alegători au votat în favoarea aderării la Rusia, după ce au fost numărate 100% din buletinele de vot, deși a precizat că acestea sunt rezultate preliminare pentru moment.

La rândul său, administrația de ocupație pro-rusă din regiunea Herson a precizat pe Telegram că 87,05% dintre alegători au spus „da”, după ce au fost numărate 100% din buletinele de vot.

Peste 98% de voturi „pentru” în regiunile din Donbas

La scurt timp după aceea, autoritățile pro-ruse din Lugansk au anunțat, de asemenea, o victorie, cu 98,42%.„Bine ați venit acasă, în Rusia”, a răspuns rapid pe Telegram fostul președinte Dmitri Medvedev, scrie Ouest-France.

Marți seara, comisia electorală centrală a Republicii Populare Donețk (DNR) a declarat că 99,23% dintre alegători au susținut atașarea regiunii la Rusia, după ce au fost numărate 100% din buletinele de vot, potrivit agențiilor de presă rusești.

Kiev: „Un scrutin fără valoare”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuuleba, a respins valoarea acestor referendumuri care „nu vor schimba nimic în acțiunile militare ale Kievului”. Aliații Ucrainei au denunțat, de asemenea, scrutinul, organizat în grabă în fața avansării forțelor Kievului, ca fiind unul ilegitim și ilegal și care nu va fi recunoscut de comunitatea internațională. Ucraina „va acționa pentru a-și apăra poporul” în regiunile ocupate de Moscova, a declarat în cursul serii președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

 

author avatar
Tudor Borcea
607 afisari

14 COMENTARII

  1. Important e ca actorul in tricou nu recunoaste validitatea scrutinului
    Asa ca totul a fost in zadar
    Cele 4 regiuni +Crimeea raman ale Ucrainei
    Aasta in visele umede ale celor de la Kiev
    Treziti-va ,baa !
    Mujicul pe ce a pus gheara nu mai da inapoi
    Decat daca il ucizi ,ceea ce e imposibil fara un cataclism nuclear urmat de extinctia vietii pe pamant .

  2. ” Ucraina „va acționa pentru a-și apăra poporul” în regiunile ocupate de Moscova”
    Pai acolo nu mai sunt ucrainieni.

    • De ce Invazia Irakului si razboiul dorit cu Siria sunt corecte, iar intrarea rusilor in Satania lui Poponel Zelensky pentru a distruge cele 31 de laboratoare de arme biologice ale CIA, NATO, Mossad si UE, precum si salvarea a peste 35 de mii de copii rapiti de oamenii poponarului khazar Zelensky, nu este corecta ?

      Satania este o falsa tara, fara granite recunoscute international nici pana astazi, formata din teritorii furate de khazarul Stalin de la Rusia, Romania si Polonia.

      Satania se va dezmembra si teritoriile furate vor reveni inapoi la tarile jefuite de khazari.
      Romania si Polonia ar trebui sa ceara cetatenilor din teritoriile furate sa faca referendumuri, dar TRADTORII JEFUITORI si CRIMINALI din Romanica vand Romania la bucata.

      Politicienii turci si-au dat seama ca Mafia Khazara si Cabala sunt pe nasalie si nu vor ca poporul sa sufere pentru acesti spurcati satanisti si reptilieni.

  3. În sfârșit s-a întors Fiul risipitor acasă și tată-l de bucurie taie vițelul cel gras pentru a sărbători marele eveniment…

  4. In 1946 alegerile din România au fost falsificate de rusi cu ajutorul Armatei Rosii de pe teritoriul tarii noastre prin intimidările la care au fost supusi romanii.

    • taci tu! Ai fost tu acolo si ai vazut falsificarile rusilor. Pe hotii astia care fura cu occidentul si americanii de la 89 incoace nu-i vezi?

      • Daca ii injur pe rusi asta nu inseamna ca zic ce bine ca am ajuns o tara de lumea a 3-a din pricina romanilor care au vandut tot celor din vest, pe sume mici ca de la spaga cu un cartus de Kent si un plic de cafea, la 100 de dolari… tentatia a fost mare.

    • Ai citit istoria scrisa de khazara Ana Pauker.

      Lenin, Stalin, Hitler au fost khazari.

      In revolutia bolshevica – khazara din Octombrie nu a participat niciun rus.
      Torul a fost orchestrat de khazarii rosii care au exterminat peste 50 de milioane de rusi civili.

      Tarul si familia sa au fost ucisi pentru ca Tarul nu a vrut sa dea dreptul de exploatare a petrolului de catre Rockefeller si Rothschild care au finantat cele trei razboaie mondiale, toate trei programate odata in SUA, inainte de 1871.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger