AcasăȘTIRI EXTERNETentativă de răpire a ministrului belgian al Justiţiei. Cine a dat ordinul

Tentativă de răpire a ministrului belgian al Justiţiei. Cine a dat ordinul

Vincent Van QuickenborneTentativă de răpire a ministrului belgian al Justiţiei. Cine a dat ordinul / 4 indivizi reținuți

Patru suspecţi au fost arestaţi în Țările de Jos în cadrul anchetei privind o tentativă de răpire a ministrului belgian al justiţiei, Vincent Van Quickenborne.

Parchetul olandez a precizat că sunt trei bărbaţi de 20, 29 şi 48 de ani, de naţionalitate olandeză. Al patrulea suspect are 21 de ani și a fost arestat în Olanda, a declarat duminică o sursă judiciară, potrivit BBC.

Vincent Van Quickenborne a dat vina pe „mafia drogurilor”

Vincent Van Quickenborne a spus că a primit un telefon joi de la procurorul federal Frédéric Van Leeuw. „M-a avertizat în legătură cu un proiect de răpire care mă viza”, a declarat ministrul în acest mesaj video, adăugând că nu a dorit să anuleze festivităţile pentru „a nu da credit mafiei drogurilor”.

O sursă judiciară a confirmat pentru AFP că o armă automată a fost descoperită într-un vehicul reperat în apropierea locuinţei ministrului la Kortrijk.

Cotidianul flamand Het Laatste Nieuws a raportat că în autovehiculul suspect, înmatriculat în Olanda, au fost găsite arme de foc, printre care pistoale kalaşnikov şi sticle pline cu benzină.

De aceea, Parchetul federal belgian a anunţat sâmbătă că ministrul a fost plasat sub supravegherea întărită a poliţiei.

author avatar
Andreea Vlad