AcasăȘTIRI EXTERNETentativă de lovitură de stat în Germania. Zeci de persoane arestate /...

Tentativă de lovitură de stat în Germania. Zeci de persoane arestate / Complotau să răstoarne guvernul

politiaTentativă de lovitură de stat în Germania. Zeci de persoane arestate / Complotau să răstoarne guvernul

Douăzeci şi cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri în Germania, fiind suspectate că au complotat pentru răsturnarea guvernului.

Forțele speciale de poliție au luat cu asalt apartamentele suspecților, au executat 25 de mandate de arestare și au început măsuri ample de percheziție.

25 de persoane arestat în urma unor raiduri

Grupul era format din personalităţi de extremă dreapta şi din foşti militari care plănuia să ia cu asalt clădirea parlamentului, Reichstag, şi să preia puterea.

Printre complotişti s-ar număra membri ai mişcării extremiste Reichsbürger (Cetăţeni ai Reichului), care se află de mult timp în vizorul poliţiei germane din cauza atacurilor violente şi a teoriilor conspiraţioniste rasiste. De asemenea, aceştia refuză să recunoască statul german modern.

În 2019, de exemplu, a apărut ca vorbitor la „Worldwebforum” din Elveția și a explicat că Republica Federală nu este un stat suveran, ci era încă controlată de Aliați.

Complotau să răstoarne republica

Se presupune că aproximativ 50 de bărbaţi şi femei ar fi făcut parte din acest grup, care ar fi complotat pentru a răsturna republica şi a o înlocui cu un nou stat, după modelul Germaniei din 1871, potrivit presei germane.

Se spune că oameni pentru posturi ministeriale importante au fost deja selectați pentru momentul „preluării puterii”. Anchetatorii de frunte descriu operațiunea împotriva grupului ca fiind fără precedent: „Depășește toate dimensiunile în ceea ce privește domeniul de aplicare”.

Șeful grupului ar fi un cetățean german în vârstă de 71 de ani, numit Heinrich XIII și căruia i se spune „prinț”.

author avatar
Andreea Vlad