AcasăȘTIRI EXTERNETentativă de asasinat asupra lui Vladimir Putin. Cine a încercat să-l elimine...

Tentativă de asasinat asupra lui Vladimir Putin. Cine a încercat să-l elimine pe președintele Rusiei

vladimir putinIncredibil! Putin, îndemnat să anexeze un oraș dintr-o țară NATO / „Să întoarcem statului nostru ceea ce ne aparține din punct de vedere istoric”

Jurnaliștii Jonathan Sweet și Mark Toth au sugerat într-un articol publicat în revista americană „The Hill” că a existat un complot pus la cale de generalul Alexei Maslov, care urma să-l elimine pe Vladimir Putin în decembrie.

Putin ar fi fost luat în vizor pe 24 decembrie, după ce, revenit de la Mink de câteva zile, a anulat brusc vizita programată la o fabrică de tancuri din Nizhny Tagil. Străzile erau curățate de zăpadă, iar limuzina sa era deja pregătită – totuși Putin nu a mai plecat.

Operațiunea Valkiria, varianta rusă

Generalul Alexei Maslov, de 69 de ani, fost comandant al forțelor terestre ale Rusiei (2004-2008), a murit „subit” din cauza unui atac de cord de Crăciun, potrivit publicației americane The Hill.

Coincidență sau o repetare a unor elemente ale înaltului comandament al Germaniei pentru a-l elimina pe Hitler? se întreabă Jonathan Sweet și Mark Toth în revista americană „The Hill”.

Generalul nu era cunoscut ca având o afecțiune cronică, sănătatea lui fiind într-o stare bună, au anunțat mai multe publicații, citând surse locale. Moartea generalului Maslov a survenit la câteva zile după ce un oficial al marinei militare responsabil cu construcția de submarine a suferit, de asemenea, o „moarte subită”.

Aleksei Maslov a murit chiar de Crăciun

Cariera activă a generalului Aleksei Maslov se încheiase în 2011, iar înainte de retragere servise ca reprezentant al Rusiei la NATO, fiind adjunctul lui Dmitri Rogozin, un mare susținător al președintelui.

În 2011 a primit o funcție la Uralvagonzavod, fiind specialist în tancuri, ca o recunoaștere a meritelor sale. Dar atunci nimeni nu se gândea la război. Situația s-a deteriorat rapid după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei, în 24 februarie 2022.

author avatar
Andreea Vlad