AcasăȘTIRI EXTERNETensiunile continuă în Rusia. Proteste și foarte multe arestări după condamnarea lui...

Tensiunile continuă în Rusia. Proteste și foarte multe arestări după condamnarea lui Navalnîi – VIDEO

Tensiunile continuă în Rusia. Proteste și arestări în masă după condamnarea lui Navalnîi - VIDEO

Decizia instanței ruse privind condamnarea la închisoare a unuia dintre cei mai vocali critici ai actualului lider de la Kremlin a scos oamenii în stradă.

Circa 1.400 de persoane au fost arestate, marți, în mai multe orașe din Rusia, pe fondul manifestărilor de susținere a lui Alexei Navalnîi, anunță BBC. Cele mai multe arestări au fost dispuse la Moscova, acolo unde sute de susținători ai liderului opoziției au ieșit în stradă, în așteptarea deciziei instanței. Nu au lipsit nici violențele.

Navalnîi – arestat pe 17 ianuarie, pe un aeroport din Moscova, la revenirea în Rudsia din Germania, unde a fost îngrijit după ce s-a stabilit că a fost otrăvit – a primit o sentință de trei ani și jumătate de închisoare. Instanța a decis că în timpul în care a fost în Germania, acesta ar fi încălcat condiţiile de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare în 2014.

Astfel că pedeapsa cu suspendare i-a fost comutată la sentință cu executare, conform CNN. Din termenul final se va scădea perioada în care Navalnîi a fost în arest la domiciliu.

Și decizia care a dus la arestarea lui Navalnîi a scos oamenii în stradă, luna trecută.
author avatar
Andrei Coman