AcasăȘTIRI EXTERNETensiunile continuă în Rusia. Proteste și foarte multe arestări după condamnarea lui...

Tensiunile continuă în Rusia. Proteste și foarte multe arestări după condamnarea lui Navalnîi – VIDEO

Tensiunile continuă în Rusia. Proteste și arestări în masă după condamnarea lui Navalnîi - VIDEO

Decizia instanței ruse privind condamnarea la închisoare a unuia dintre cei mai vocali critici ai actualului lider de la Kremlin a scos oamenii în stradă.

Circa 1.400 de persoane au fost arestate, marți, în mai multe orașe din Rusia, pe fondul manifestărilor de susținere a lui Alexei Navalnîi, anunță BBC. Cele mai multe arestări au fost dispuse la Moscova, acolo unde sute de susținători ai liderului opoziției au ieșit în stradă, în așteptarea deciziei instanței. Nu au lipsit nici violențele.

Navalnîi – arestat pe 17 ianuarie, pe un aeroport din Moscova, la revenirea în Rudsia din Germania, unde a fost îngrijit după ce s-a stabilit că a fost otrăvit – a primit o sentință de trei ani și jumătate de închisoare. Instanța a decis că în timpul în care a fost în Germania, acesta ar fi încălcat condiţiile de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare în 2014.

Astfel că pedeapsa cu suspendare i-a fost comutată la sentință cu executare, conform CNN. Din termenul final se va scădea perioada în care Navalnîi a fost în arest la domiciliu.

Și decizia care a dus la arestarea lui Navalnîi a scos oamenii în stradă, luna trecută.




author avatar
Andrei Coman
235 afisari

5 COMENTARII

  1. N-am văzut capete sparte, picioare rupte, femei împușcate ca la Capitoliu. Este totul OK.

  2. Doresc să faceți o comparație între evenimentele din SUA, cele după împușcarea omului de culoare, cele de la Capitoliu (cică, erau insurgenți, adică din ăia răi, deoarece subminau puterea în stat) și cele din Rusia, prin care Putinică spune că se dorește înlăturarea instituțiilor legal alese cu cele ale lui Furtună, zis și Navalnîi. Acum, depinde cum privim problema, că dacă stăm cu fundul la ruși și cu fața la marele licurici zicem că în SUA este democrație iar la Rusia este dictatură și invers. Oare cum o fi bine? Unii au voie să bată mitingiștii, ceilalți nu? Asta este ca în 10 august în România, când jandarmi fiind condamnați că au intervenit evitând o lovitură de stat, dar când prin alte părți, Franța, Germania, etc. poliția și jandarmi au dat la bastoane, gaze și jeturi de apă, era apărarea democrației. E greu de priceput ce se dorește.

  3. Eu am zis ca cel mai intelept era sa-l elibereze. Acum e compromis si e prea tarziu si bulgarele se va rastogoli formand o stanca de gheata cu cadere pe Kremlin.
    Democratia se face prin respectul aratat parerilor celor care nu sunt de acord cu tine.

  4. Deci punctul cu nr 1 atunci cand vrei o democratie de succes, e sa ai o opozitie foarte puternica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger