AcasăȘTIRI EXTERNETensiuni între SUA şi China. Yuanul digital, interzis de americani!

Tensiuni între SUA şi China. Yuanul digital, interzis de americani!

monedaTensiuni între SUA şi China. Yuanul digital chinez, interzis de americani!

Yuanul digital – moneda electronică emisă la nivel central de Banca Populară a Chinei – ar putea fi interzis pentru utilizare în Statele Unite, existând suspiciuni de spionaj.

Trei senatori republicani americani vor să interzică magazinelor de aplicaţii din SUA să găzduiască aplicaţii care permit efectuarea plăţilor cu moneda digitală a Chinei, transmite Reuters.

Există suspiciuni de spionaj

Proiectul, promovat de senatorii Tom Cotton, Marco Rubio şi Mike Braun, prevede că firmele care deţin sau controlează magazine de aplicaţii „nu vor permite sau susţine nicio aplicaţie în magazinele [lor] de aplicaţii din Statele Unite care acceptă sau permit tranzacţii în e-CNY.”

Yuanul digital ar putea oferi guvernului chinez „vizibilitate în timp real asupra tuturor tranzacţiilor din reţea, punând probleme de confidenţialitate şi securitate pentru persoanele americane care se alătură acestei reţele”, crede senatorul Tom Cotton.

Yuanul digital, noua armă geopolitică a Chinei

Propus pentru prima dată în 2017, yuanul digital se află în etapa pilot din aprilie 2020.

Începând din octombrie 2020, Banca Populară Chineză (PBoC) a trimis cetățenilor milioane de yuani digitali ca parte a unui efort de testare a tehnologiei – și de a crea ceva buzz în jurul ei. Acest lucru este încă în desfășurare în vara anului 2021.

Yuanul digital şi-a făcut deja debutul la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Sportivii și vizitatorii au putu să descarce o aplicaţie de portofel digital în yuani sau să stocheze banii digitali pe un card fizic.

author avatar
Andreea Vlad
377 afisari

2 COMENTARII

  1. Drogatii amerlicani invidiosi pe chinezi ,China este 50 de ani in fata amerlicanilor si putregaiul UE

  2. „Yuanul digital ar putea oferi guvernului chinez vizibilitate în timp real asupra tuturor tranzacţiilor din reţea, punând probleme de confidenţialitate şi securitate pentru persoanele americane care se alătură acestei reţele” – adica implicit recunoaste ca monezile digitale centralizate sunt supravegheate direct de guverne!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger