AcasăȘTIRI EXTERNEMacron condamnă declarațiile iresponsabile făcute de Biden la adresa lui Putin. „Franța...

Macron condamnă declarațiile iresponsabile făcute de Biden la adresa lui Putin. „Franța nu va folosi astfel de epitete”

joe bidenTensiuni între aliați! Macron se distanțează de Biden: „Franța nu va folosi astfel de epitete”

Preşedintele francez Emmanuel Macron recționează după ce omologul său american, Joe Biden, a lansat un set de acuzații fără precedent la adresa președintelui Vladimir Putin.

Macron a declarat că el „nu va folosi” termenii pe care i-a folosit preşedintele american Joe Biden, care l-a calificat pe Vladimir Putin drept „măcelar”, „tupeist”, „mincinos”.

Îndemnul lui Macron

Macron spune că „nu trebuie să existe escaladare nici în cuvinte, nici în acţiuni” în războiul din Ucraina.

„Cred că ar trebui să fim factuali și, în primul rând, să facem totul pentru ca situația să nu scape de sub control. Nu aș folosi acești termeni. (…) Dorim să oprim războiul pe care Rusia l-a lansat în Ucraina” – Emmanuel Macron

„Acesta este obiectivul nostru de o lună (…) Este foarte important pentru că este de datoria mea ca președinte francez să protejez bărbații și femeile franceze de războiul pe pământul nostru. Ar trebui să fim faptici și să facem totul pentru ca situația să nu scape de sub control”, a spus Emmanuel Macron la televiziunea France-3, în legătură cu remarca lui Biden despre necesitatea de părăsire a lui Putin de la conducerea Rusiei.

Discuții pentru cordoane umanitare

Emmanuel Macron a mai anunţat duminică, de asemenea, că va discuta cu preşedintele rus „mâine sau poimâine”, pentru a organiza o operaţiune de evacuare din oraşul Mariupol, din estul Ucrainei, operaţiune ce trebuie făcută cât mai curând.

De asemenea, Emmanuel Macron a subliniat că SUA rămâne un aliat important.

„Nu este o problemă ÎNTRE ALIAȚI. Împărtăşim multe valori comune, dar cei care trăiesc alături de Rusia sunt europenii” – Emmanuel Macron

Înainte de invazia din Ucraina, Macron s-a detașat ca actor principal în eforturile diplomatice ale Europei de a detensiona situația dintre Moscova și Occident. Chiar și după începerea conflictului armat, liderul francez a continuat să discute cu Putin la telefon.

author avatar
Andreea Vlad
423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger