AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ ÎN NATO, tensiuni reaprinse între Grecia și Turcia! Au fost trimise...

ALERTĂ ÎN NATO, tensiuni reaprinse între Grecia și Turcia! Au fost trimise bombardierele să survoleze!

bombardierTensiuni în Balcani, între două țări membre NATO! Bombardierele turce survolează Grecia

Două țări membre NATO se joacă, în aceste zile, cu focul, în largul Mării Egee. Turcia testează răbdarea Greciei cu survoluri masive asupra teritoriilor elene.

Deși este încă extrem de puțin probabil să vedem un conflict militar clasic, deschis, Turcia a declanșat „provocări inacceptabile, care încalcă dreptul internaţional şi de asemenea pun în pericol traficul aerian internaţional”, acuză Atena.

Survoluri deasupra insulelor grecești

Statul major al forțelor armate elene a înregistrat recent o creştere masivă a survolurilor avioanelor de luptă turce. În unele cazuri, bombardierele Ankarei zboară deasupra insulelor greceşti la o altitudine de numai 300 de metri, scrie agenția dpa.

Survolurile sunt văzute ca o încălcare gravă a suveranităţii unei ţări şi UE a condamnat în mod repetat astfel de acţiuni ale Turciei.

Bombardiere Turciei au zburat deasupra a şapte insule greceşti locuite miercuri, 27 aprilie. Inclusiv Insula Samos, care are aproximativ 33.000 de locuitori, a fost „zguduită” de trecerea unor astfel de bombardiere.

Conflictul dintre Grecia și Turcia, nerezolvat!

Tensiunile dintre cele două țări NATO au reizbucnit în vara anului 2020, având la bază drepturile de foraj în zonele din Marea Mediterană. Acolo, Grecia și Cipru își revendică propria zonă economică exclusivă.

Elenii arată că își păstrează dreptul de a-și extinde apele teritoriale de la actualele șase la 12 mile marine în jurul insulelor sale din Marea Egee. Turcia a spus de multă vreme că va considera această mișcare, care i-ar bloca propriul acces la Marea Egee, drept un pretext de război.

author avatar
Andreea Vlad
2.282 afisari

7 COMENTARII

  1. NATO ESTE PLIN DE PROBLEME SI FOARTE DIVIZAT un lucru pozitiv pentru cei care doresc pacea

    • esti un idiot sau un troll putinist, daca nato e divizat aia care vor pacea vor fi amsacrati primii de rusi

  2. bai dejectii ruse sau rusofile ,chiar nu va dati seama ca sfarsitul vostru este aproape?

  3. @marius popescu…(11.37)…Baaaa… IDIOTULE, …articolul este despre Grecia si Turcia,…unde vezi tu Rusia.!??

  4. Gazele din Mediterana sunt problema,subiectul e vechi plus apele teritoriale.Grecia e cu USA iar regimul Erdogan e cu rusii.Criza din Ucraina daca se amplifica osa devina razboi generalizat
    Este fenomenul de tip piesele de la domino,se propaga conflictul mai departe

  5. Faza armata a Celui De-al Treilea Razboi Mondial, inceput in decembrie 2007, va porni de la conflictul turco-grec, care va fi declansat dupa indepartarea de la putere a lui Putin si Erdogan. Deoarece turcii vor inchide stramtorile, Rusia va interveni de partea Greciei si va distruge Turcia, fapt ce va duce la implicare Occidentului, care va strange o armata de 2 MILIOANE de oameni, avand ca tinta Constantinopolul. Drumul acestei uriase armate europene va trece prin nordul Greciei, unde va face prapad, drept razbunare pentru neutralitatea elenilor. Rusii vor iesi invingatori si din batalia de la Istambul, ceea ce va face din Rusia unica putere globala. In aceasta prima parte a Razboiului vor fi folosite doar arme conventionale, urmand ca dupa cucerirea Israelului sa se foloseasca de catre Vest si arme nucleare… Romania va fi si ea lovita de bombe cu neutroni!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger