AcasăȘTIRI EXTERNETensiunea între China și SUA persistă! Un înalt oficial de la Beijing...

Tensiunea între China și SUA persistă! Un înalt oficial de la Beijing îi ia partea Rusiei

chinaTensiunea între China și SUA persistă! Un înalt oficial de la Beijing îi ia partea Rusiei

Un înalt oficial chinez consideră că sancțiunile impuse Rusiei sunt „din ce în ce mai scandaloase”.

Ministrul adjunct de Externe, Le Yucheng, este de părere că rușii de rând sunt direct afectați, deoarece aceștia sunt privați de bunuri din exterior „fără nicio justificare”.

„Istoria a dovedit de nenumărate ori că sancțiunile nu pot rezolva problemele. Sancțiunile nu vor face decât să dăuneze oamenilor obișnuiți, să aibă un impact asupra sistemului economic și financiar și să înrăutățească situația economiei globale”, a afirmat Le Yucheng într-o conferință de presă, potrivit Reuters.

Le Yucheng a împărtășit, de asemenea, punctul de vedere al Moscovei cu privire la NATO, spunând că alianța nu ar trebui să se extindă în continuare spre est, punând o putere nucleară precum Rusia „într-un colț”.

SUA, avertisment pentru Beijing

Într-o convorbire telefonică de vineri, președintele american Joe Biden l-a avertizat pe liderul chinez Xi Jinping cu privire la „implicațiile și consecințele” pentru China dacă Beijingul oferă sprijin Rusiei pentru război, a precizat Casa Albă, potrivit BBC.

China nu a condamnat invazia Rusiei în Ucraina – refuzând să folosească acest termen – dar și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la război, cerând o soluție pe cale diplomatică.

Pe de altă parte, Beijingul – care importă masiv petrol și gaz din Rusia – s-a opus sancțiunilor economice impuse Rusiei, despre care spune că sunt unilaterale și nu sunt autorizate de Consiliul de Securitate al ONU.

author avatar
Andreea Vlad
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger