AcasăȘTIRI EXTERNETeleviziunea nord-coreeană s-a întors în timp. Este incredibil ce au putut să...

Televiziunea nord-coreeană s-a întors în timp. Este incredibil ce au putut să transmită şi, mai ales, când!

televiziunea nord coreeanaTeleviziunea nord-coreeană s-a întors în timp. Este incredibil ce au putut să transmită şi, mai ales, când!

Kim Jong-Un a fost cam zgârcit cu informaţiile de la JO Tokyo 2020, ce s-au disputat în acest an şi s-au încheiat în urmă cu o săptămână. Televiziunea de stat nord-coreeană a transmis primul eveniment sportiv de la Jocurile Olimpice de la Tokyo la două zile după ceremonia de închidere.

Nu mai spunem că postul naţional din Coreea de Nord a inventat meciul de fotbal de 70 de minute: ei au transmis cu 20 de minute mai puţin din meciul de fotbal feminin dintre Marea Britanie și Chile, care s-a terminat 2-0 pentru britanici. Această partidă s-a disputat, în realitate, pe 21 iulie.

Nord-Coreenii n-au fost la Jocurile Olimpice

Coreea de Nord nu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sub pretextul că vrea să-și protejeze atleții de COVID. Decizia de a nu participa la JO 2020 a pus capăt speranțelor Coreei de Sud că ar putea folosi ocazia pentru a relua legăturile cu Nordul.

Este prima oară când Coreea de Nord nu participă la Jocurile Olimpice de vară din 1988 încoace; atunci Phenianul a boicotat jocurile de la Seul în timpul Războiului Rece.

Nord-coreenii spun că ei n-au niciun caz de Covid-19, însă, evident, întreaga Planetă priveşte cu mult scepticism această veste.

author avatar
Andrei Ștefan