AcasăȘTIRI EXTERNETeleviziune, golf, imobiliare: care va fi viitorul unui președinte înfrânt?

Televiziune, golf, imobiliare: care va fi viitorul unui președinte înfrânt?

Dacă refuză pentru moment  să înfrunte adevărul în față, într-un moment sau altul Donald Trump va fi obligat să-și facă bagajele și să-l lase pe Joe Biden să se stabilească la Casa Albă. 

După ce valul de renumărare și dispute asupra rezultatelor alegerilor  va https://www.huffingtonpost.fr/news/2020-election-americaine/ trece ,Trump nu va avea nici o altă alternativă decât să devină din nou un cetățean (aproape) ca oricare altul pe 20 ianuarie 2021, data inaugurării în funcție a adversarului său democratic. Trump a spus adesea că viața sa înainte de politică a fost „magnifică” și s-a lamentat că a fi președinte îl costă foarte mult personal și financiar. Pe de altă parte, nu sunt cunoscute planurile sale  în caz de înfrângere – de parcă nu i-ar fi trecut niciodată prin cap că va fi lipsit de un al doilea mandat pe 3 noiembrie. HuffingtonPost trece în revistă posibilitățile post-electorale ale miliardarului republican.

Revenirea în afaceri

Donald Trump s-a făcut cunoscut mai ales ca dezvoltator imobiliar, în special în New York. Dar revenirea în acest sector este riscantă, presa americană a descoperit că președintele era foarte departe de această imagine de om de afaceri de succes pe care a vândut-o  timp de zeci de ani. Între 1985 și 1994 Trump a pierdut mai mult de un miliard de dolari, a scris New York Times. Anul următor, din nou, aproape un miliard ar fi zburat din buzunarele așa-numitului mogul imobiliar. Cotidianul a dezvăluit, de asemenea, că a plătit doar 750 USD în impozite federale în 2016, anul alegerilor sale la Casa Albă, apoi la fel de mult în 2017. Forbes asigură că situația nu se va îmbunătăți, Trump are datorii de un miliard de dolari – împrumutiri pentru clădiri, hoteluri și terenuri de golf.

La reality show

Televiziunea l-a propulsat cu adevărat pe Trump în anii 2000. Miliardarul apărea în prime time în fiecare săptămână în sufrageria a 20 de milioane de americani cu „The Apprentice” în 2004. Emisiunea, care avea drept scop să afle cine dintre candidații selectați are cel mai bun proiect de dezvoltat, a fost găzduită timp de 14 sezoane de Trump, care și-a repetat celebra frază „Ești concediat!”. La sosirea sa la Casa Albă, republicanul, pe de altă parte, a devenit rapid dezamăgit de lumea televiziunii. Canalele de știri, acuzate în repetate rânduri de răspândirea „știrilor false” pentru a-l denigra, erau în special în vizorul său, inclusiv foarte conservatorul Fox News, când îndrăznea să-l contrazică. 2021 ar putea fi, prin urmare, o oportunitate de a lansa propriul canal de comunicare, fie prin preluarea posturilor existente care îi sunt foarte favorabile, fie un proiect de la zero ( ultima variantă e puțin probabilă).

Un lucru e sigur în orice caz: Trump va continua să joace golf

Președintele, care a aflat de înfrângerea sa sâmbătă în timp ce se afla pe “green”, s-a întors a doua zi în timp ce anturajul său se străduia să-l determine să admită public victoria lui Biden. Pasiunea sa pentru acest sport și cluburile sale, pe care le-a vizitat de aproape 300 de ori în timpul mandatului, ar putea continua să fie una dintre ocupațiile sale principale dacă s-ar muta cu adevărat la proprietatea sa din Mar-a-Lago din Florida, așa cum a promis că va face în 2019, în loc să folosească apartamentul  care se întinde pe ultimele trei etaje ale turnului care îi poartă numele în Manhattan. Cartier din New York, unde s-a votat 85% pentru Joe Biden.

author avatar
Radu Jacotă
191 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...