AcasăȘTIRI EXTERNETelefonul lui Liz Truss, spart de agenţi care ar lucra pentru Putin....

Telefonul lui Liz Truss, spart de agenţi care ar lucra pentru Putin. Ce informații au copiat

liz trussTelefonul lui Liz Truss, spart de agenţi care ar lucra pentru Putin. Ce informații au copiat

Telefonul personal al fostului premier britanic Liz Truss din perioada în care aceasta ocupa funcţia de ministru de externe a fost piratat de agenţi suspectaţi că lucrează pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Aceşti agenţi au obţinut acces la „detalii extrem de secrete” ale negocierilor cu aliaţi internaţionali, pe lângă mesajele private schimbate de Truss cu prietenul său apropiat, Kwasi Kwarteng, care a devenit ulterior ministru de finanţe, potrivit articolului apărut în presa britanică.

Telefonul, compromis când Liz Truss era ministru de externe

Se crede că printre aceste mesaje sunt şi discuţii cu miniştri de externe importanţi despre războiul din Ucraina, inclusiv detalii despre transporturile de arme. Au fost descărcate mesaje pe o perioadă de aproape un an, scrie Daily Mail, care citează surse anonime.

Telefonul ei ar fi fost compromis în perioada în care Liz Truss era ministru de externe, dar detaliile au fost ascunse de Johnson și de secretarul de cabinet Simon Case, care a ordonat trecerea chesiunii sub tăcere.

O sursă a declarat pentru ziar că telefonul a fost atât de grav compromis încât a fost plasat acum într-un seif într-o locație guvernamentală securizată. Din acest motiv, Liz Truss a fost nevoită să își schimbe numărul de telefon mobil pe care îl folosise timp de mai bine de zece ani, cu puțin timp înainte de a deveni prim-ministru.

author avatar
Andreea Vlad
359 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger