AcasăȘTIRI EXTERNE"Ţeava" de bani ce pompează "munţi" de dolari în Rusia, în vremuri...

„Ţeava” de bani ce pompează „munţi” de dolari în Rusia, în vremuri de război. Prinţul care a pariat pe Moscova

Kingdom Holding, o companie saudită controlată de prințul Alwaleed bin Talal, a investit peste jumătate de miliard de dolari în 3 companii energetice importante din Rusia între lunile februarie și martie.

Firma de investiţii a prinţului Alwaleed, Kingdom Holding Co., a achiziţionat în februarie certificate de depozit emise de Gazprom PSJC, Lukoil PJSC şi Rosneft PJSC, potrivit unui document depus la bursă. Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

Cine este Alwaleed bin Talal?

Alwaleed, al cărui bunic a fost fondatorul Arabiei Saudite moderne, este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai ţării şi unul dintre cei mai importanţi investitori internaţionali.

Mai nou, el a fost eclipsat de fondul suveran de investiţii al regatului, prezidat de vărul său, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, care a achiziţionat în luna mai 16,9% din acţiunile Kingdom Holding Co pentru 1,5 miliarde de dolari.

Arabii pretind că au o poziţie neutră

Arabia Saudită și celelalte state din Zona Golfului au încercat să mențină până acum ceea ce ele afirmă că este o poziție neutră față de războiul din Ucraina, frustrând oficialii occidentali care au încercat să izoleze Rusia din cauza agresiunii fără precedent în Europa de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, petrol rusesc ajunge în porturile saudite după ce este „spălat” la un terminal petrolier obscur din Egipt.

author avatar
Andrei Ștefan
502 afisari

4 COMENTARII

    • Ce s-a petrecut între NATO și Yugoslavia a fost o simplă masă câmpenească amicală nu agresiune. Atenție la gândire și limbaj.

      • Asa o fi daca mortii, nu numai militari dar si copii, femei, batrani, alti civili, cat si bombardamentele, distrugerile facute de jandarmul lumii inseamna o simpla masa campeneasca. Adica la masa campeneasca, data de SUA si acolitii, in Serbia se servesc cadavre, moloz, moarte, iar ca bautura sange uman, atunci nici cel mai tare film horror nu poate bate realitatea. Ciudata constatare.

  1. Toate tarile trebuie sa se uneasca impotriva Diavolului drogat ,pedofil ,poponar si tranvestit ,Victorie pentru Rusia si aliatii Rusiei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger