AcasăȘTIRI EXTERNE"Ţeapa" luată de Igor Dodon. Cum i-au dat peste nas, după ce...

„Ţeapa” luată de Igor Dodon. Cum i-au dat peste nas, după ce a vrut să-i acţioneze în judecată pe Iohannis şi pe Orban

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidenţiale din Republica Moldova în faţa Maiei Sandu, iar acum încearcă să se răzbune pe cine poate.

Omul politic de peste Prut a vrut să-i acționeze în judecată pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban sub acuzația de implicare a unor persoane străine în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și 15 noiembrie 2020. Dar Dodon şi-a luat el o „ţeapă”: Curtea Supremă de Justiție (CSJ) din Republica Moldova a respins luni această acţiune.

Decizia este irevocabilă

Printr-o decizie dictată luni, 30 noiembrie, CSJ a respins recursul depus de Igor Dodon și menține încheierea din 17 noiembrie 2020 a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, și încheierea din 20 noiembrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de Igor Dodon. Decizia este irevocabilă.

Ce acuzaţii li s-au adus lui Iohannis şi Orban?

Avocatul lui Igor Dodon depusese o cerere cu privire la constatarea faptului implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și 15 noiembrie 2020 a persoanelor străine – Președintele României, Klaus Iohannis, Prim-ministrul României, Ludovic Orban, și Președinta formațiunii ,,Uniunea Creștin Democrată din Germania”, Annegret Kramp-Karrenbauer.

„Staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări, fără precedent, în acest scrutin prezidențial. Este vorba de blocarea dreptului de vot pentru cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în stânga Nistrului, este vorba de transportarea alegătorilor în țările membre ale Uniunii Europene, este vorba de implicarea, prin declarații, a diferitor oficiali occidentali și influențarea rezultatelor votului„, a spus Igor Dodon imediat după alegeri.

author avatar
Andrei Ștefan
436 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri