AcasăȘTIRI EXTERNETăvălugul „eco” nu iartă nici florile pentru Elisabeta a II-a. Greta Thunberg...

Tăvălugul „eco” nu iartă nici florile pentru Elisabeta a II-a. Greta Thunberg dictează și la Londra

Tăvălugul „eco” nu iartă nici florile pentru Elisabeta a II-a. Greta Thunberg dictează și la Londra / Foto: printscreen

După ce i-a sfătuit pe liderii mondiali să evite avioanele private, casa regală britanică vrea să recicleze munții de buchete de flori depuse în semn de omagiu pentru regretata regină Elisabeta a II-a.

Cantitatea uriașă de flori adusă de oameni în parcurile londoneze în semn de omagiu pentru Elisabeta a II-a va fi compostată și reutilizată pentru a planta noi straturi, a anunțat marți autoritatea care supraveghează parcurile regale din Londra.

Omagiile florale, tocate prea devreme?

Numeroase buchete şi coroane de flori au fost depuse în parcurile din Londra după decesul suveranei, pe 8 septembrie, la capătul unei domnii de 70 de ani.

Aceste omagii florale vor începe să fie colectate luni, la o săptămână după funeraliile naţionale ale suveranei. Pot fi depuse în continuare noi buchete, dar florile trecute sau cele veştejite vor fi ridicate.

Compostul produs va fi utilizat pentru proiecte de amenajare peisagistică şi plantarea unor noi straturi de flori în parcuri, scrie 20 Minutes. Reutilizarea și reciclarea fac parte din „politica eco” inițiară de activiștii care militează pentru combaterea încălzirii climatice, în frunte cu Greta Thunberg. Deși unii britanici au criticat decizia estimând că este prea devreme ca omagiile florale pentru regină să fie tocate.

„Prioritatea noastră în acest moment este de a administra cantitatea enormă de flori şi de omagii depuse în grădina Green Park”, a mai precizat un purtător de cuvânt al Royal Parks, care administrează totodată şi alte spaţii verzi celebre precum Hyde Park sau Kensington Gardens.

„Vom pune deoparte pluşurile şi celelalte obiecte depuse”, a mai adăugat el, precizând „că vom lucra în strânsă colaborare cu partenerii noştri pentru a decide ceea ce este de făcut în decursul săptămânilor următoare, cu discreţie şi sensibilitate”.

author avatar
Tudor Borcea