AcasăȘTIRI EXTERNETăvălugul corectitudinii politice atinge cote nebănuite. Lego lansează o colecție LGBT

Tăvălugul corectitudinii politice atinge cote nebănuite. Lego lansează o colecție LGBT

Tăvălugul corectitudinii politice în jucării. Lego lansează o colecție LGBT

Fabricanții de jucării trebuie să fie, la rândul lor, „inclusivi” și „non-stereotipi” pentru că minoritățile sexuale nu se simt „bine reprezentate” în industria de profil.

„Everyone is awesome”. Iată numele noii colecții a producătorului danez de jucării, creată pentru a aduce un „omagiu”persoanelor din comunitatea LGBT+.

Copiii și adulții din întreaga lume vor putea cumpăra în curând unsprezece mini-figurine noi în culorile drapelului curcubeu, simbol al comunității LGBT.

Există jucării vopsite în albastru pal, alb și roz care reprezintă comunitatea transgender, precum și în negru și maron pentru a ilustra „diversitatea culorilor pielii și a originilor persoanelor LGBT+”.

„Exprimă individualitatea” dar „rămâne ambiguă”

„Am vrut să creez un model care simbolizează incluziunea și sărbătorește pe toată lumea, indiferent de identificarea sau cine pe cine iubește, toată lumea este unică”, explică designerul Lego, Matthew Ashton.

Această colecție este menită să „exprime individualitatea, rămânând în același timp ambiguă”, precizează un articol The Guardian. Astfel că nu a fost atribuit niciun „gen specific” jucăriilor, cu excepția unei figurine în culoare violet, purtând o perucă. „Un gest de simpatie pentru toate fantasticele drag-queens de acolo”, continuă Matthew Ashton. „Drag-queen” este un termen ce desemnează un bărbat care se îmbracă în haine de femeie

„O luare de poziție importantă”

Întrucât jucăriile încearcă să fie „mai incluzive și non-stereotipe”, această colecție este o veste bună pentru persoanele LGBT+ care nu sunt totdeauna reprezentate în industria jucăriilor ca și în cultură, în general, scrie Slate. „ Această serie Lego înseamnă foarte mult”, spune Flynn DeMarco, membru al comunității LGBT + care a previzualizat colecția de jucăii.

„Adesea, oamenii LGBTQ+ nu se simt luați în considerare, mai ales de către companii. Se vorbește mult, dar nu este prea multă acțiune. Prin urmare, este o poziție importantă”, adaugă DeMarco.

Nu este prima dată când Lego reprezintă comunitatea LGBT+ în jucăriile sale, precizează cotidianul britanic. Înainte de această nouă colecție, compania a lansat o construcție a Trafalgar Square cu un steag curcubeu, precum și un cuplu de miri BrickHeadz, vândut separat, astfel încât fanii să poată pune împreună două femei sau doi bărbați.

Colecția „Everyone is awesome” va fi pusă în vânzare la 1 iunie, începutul paradelor „Pride”, la un preț de 34.99 de dolari (aproximativ 28 de euro).

author avatar
Tudor Borcea
514 afisari

2 COMENTARII

  1. LGBT…pana si in ciorba!
    Familia normala,femeie, barbat persecutata!
    Asta e asa zisul viitor ce ne asteapta!

  2. sa le tina ba in tarile lor ca sunt creeatile mintilor bolnave de acolo si nu trebuie sa exporte chiar tot sa tina in perimetrul lor dezaxat miulte lucruri!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger