AcasăȘTIRI EXTERNE„Țarul” Putin, la un pas să obțină puterea absolută

„Țarul” Putin, la un pas să obțină puterea absolută

Librăriile din Rusia au început deja să vândă copii ale noii Constituții a țării, deși referendumul cu privire la modificările constituționale care i-ar permite lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036 va avea loc pe 1 iulie, a informat marți site-ul RBC, potrivit Moscow Times.

Un purtător de cuvânt al lanțului de librării a spus pentru RBC că „nu există o interdicție sau restricții” cu privire la distribuirea draftului legislativ, numind-o o „practică obișnuită” și un mod prin care cetățenii se pot familiariza cu conținutul.

Nici purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu vede nimic neobișnuit în asta. „Nu văd nimic că ar fi mare scofală, în special dacă scrie clar că (amendamentele Constituției) intră în vigoare doar după vot”, a spus Peskov pentru RBC.

Modificările constituționale, pe lângă adăugarea de garanții sociale la legea de bază a Rusiei, resetează cele patru mandate anterioare ale lui Putin în funcția de președinte, permițându-i acestuia două mandate suplimentare de șase ani din 2024-2036.

Sondajele publice au spus că aproape o majoritate a rușilor intenționează să voteze în favoarea amendamentelor.

Utilizatorii de social media au postat și fotografii ale copiilor Constituției modificate pe rafturile librăriilor din Moscova.

author avatar
Andreea Vlad
237 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...