AcasăȘTIRI EXTERNEŢările din G7 renunță la petrolul rusesc. Lovitura aplicată Rusiei de Ziua...

Ţările din G7 renunță la petrolul rusesc. Lovitura aplicată Rusiei de Ziua Victoriei!

G7Ţările din G7 renunță la petrolul rusesc. Lovitura aplicată Rusiei de Ziua Victoriei!

Ţările din G7 sunt pregătite să renunţe la petrolul rusesc. Nu au oferit însă și un calendar precis. SUA împreună cu partenerii din G7 au venit cu noi măsuri de sanționare la adresa Rusiei – de la televiziunile de propagandă ale Kremlinului, până la interzicerea exportului unor piese industriale și tehnologii care ar ajuta armata și economia rusă.

„G7 în întregime s-a angajat astăzi să interzică sau să elimine treptat importurile de petrol rusesc”, a anunţat Casa Albă duminică într-un comunicat, conform Reuters.

Această decizie „va da o lovitură arterei principale care irigă economia lui (Vladimir) Putin şi îl va priva de veniturile de care are nevoie pentru a-şi finanţa războiul” împotriva Ucrainei, a afirmat executivul american.

„Putin acoperă de rușine Rusia”

Această renunţare se va face „într-o manieră adecvată şi raţională”, au scris şefii de stat şi de guvern ai ţărilor din G7 în comunicatul lor final care nu precizează, însă, ce angajamente şi-a asumat exact fiecare dintre ei, respectiv Germania (care deţine preşedinţia în acest an), Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Regatul Unit.

G7 a ţinut duminică, prin videoconferinţă, a treia reuniune din acest an, cu participarea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. A durat puţin peste o oră, potrivit americanilor.

În timp ce Vladimir Putin se pregăteşte să sărbătorească luni cu mare fast victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste, acţiunile sale din Ucraina „acoperă de ruşine Rusia şi sacrificiile istorice ale poporului său”, au subliniat ţările din G7 în comunicatul lor.

Noi sancțiuni împotriva Rusiei

Statele Unite au anunțat, duminică, noi sancțiuni împotriva Rusiei, în urma întâlnirii G7, pentru a crește presiunea economică asupra Rusiei și a președintelui Vladimir Putin, în contextul în care invazia în Ucraina continuă, informează The Guardian.

Astfel, Banca Gazprom, exportatorul de gaze rusesc, și trei televiziuni apropiate Kremlinului intră sub sancțiuni SUA. Totodată, Comisia de reglementare nucleară a SUA suspendă licențele exporturilor de materiale nucleare speciale către Rusia.

author avatar
Andreea Vlad
347 afisari

6 COMENTARII

  1. Adică scumpirea este naturală ca urmare a „agresiunii lui Putin” nu că este plan în care TOATE părțile sînt băgate. În TOATE, desigur, intră și Putin.
    Noua Ordine Mondială
    6uild 6ack 6etter (căpușele din vîrful statului sînt, prin ministrul de externe, Goldberg, cu 6uild 6ack 6etter în gură pe documente oficiale)

  2. orice scumpire duce la destabilizare si la inflatie. daca o tin tot asa se duce dracu dolarul. o sa cumpere o tigare cu un dolar nu un pachet si atunci unde e ghiseftul?

  3. Cine pe cine sancționează sau cine plătește până la urmă. Sancțiunile aplicate Rusiei au ca efect o mărire spectaculoasa a încasărilor din exportul de purtători energetici, chiar o dublare a acestora, in condițiile in care exportul fizic a fosta mult diminuat. Cu alte cuvine Rusia încasează mult mai mult, exportând mai puțin, adică profiturile sunt foarte mari, singurul lucru care contează. Iar plata acestor facturi nu o suporta Rusia, ea încasează, ci o vor face ” ieuropeni ” cei nătângi, care au cazul in plasa unchiului de peste ocean, care este , in fapt, cel mai mare câștigător al sancțiunilor. Au obținut o piaţa sigura si solvabila pentru ale lor gaze obținute prin fracturare hidraulica, adică gazele de șist, pe de o parte si au impus o vigoare masiva a exporturilor de armament american spre aceleași tari care au bani să plătească mult si repede. ” Trăiască” războiul din Ucraina, este mana cereasca pentru america.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger