AcasăȘTIRI EXTERNEȚara lui Putin-Vodă: furnizorii de smartphone-uri, obligați să preinstaleze aplicații rusești

Țara lui Putin-Vodă: furnizorii de smartphone-uri, obligați să preinstaleze aplicații rusești

Promulgată în 2019 de președintele Vladimir Putin, o lege își propune să evidențieze aplicațiile rusești pentru a concura mai bine cu platformele străine. Numai că în țara lui Putin, a propune înseamnă a obliga.

Această lege, care  a intrat în vigoare joi, face ca preinstalarea software-ului sau aplicațiilor rusești să fie obligatorie pe toate smartphone-urile, tabletele, computerele și alte obiecte conectate vândute în Rusia. Toate dispozitivele conectate vândute în țară de la 1 aprilie trebuie să fie echipate cu acest software, indiferent dacă sunt produse în Rusia sau importate din străinătate, sub sancțiunea amenzilor din iulie. Autoritățile spun că legea este menită să promoveze companiile tehonogice rusești, dar criticii denunță o nouă încercare a puterii de a controla spațiul digital. Serviciile preinstalate aparțin în special celor două firme ale internetului rus Yandex și Mail.ru. Printre rețelele sociale se numără „Facebook-ul rusesc” Odnoklassniki și VKontakte. Lista include, de asemenea, programe de la Kaspersky Lab. În Rusia, această controversată lege a fost supranumită „legea anti-Apple”, producătorul american refuzând întotdeauna să preinstaleze alte aplicații decât ale sale pe dispozitivele proprii. Rusia a continuat să pună presiune pe internet în ultimii ani, blocând conținutul și site-urile legate de opoziție. Guvernul a creat, de asemenea, o rețea de internet izolată de restul lumii, pentru a putea rezista în cazul unui război cibernetic.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
252 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai Facebook si Youtube ce fac,nu controleaza spatiul digital,nu cenzureaza pe cine au chef?Bai,lingator de clante ,lasa-te de jurnalism ,nu vedeti ca tie,lui Borcea,Lui Andreea Vlad etc,toata cloaca sorosista de la National,nu va citeste mai nimeni ineptiile?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger